Jyllingecenteret skal stadig udvides, selvom det seneste projekt med investor Flemming Fenger i spidsen er droppet.

Jyllingecenteret skal stadig udvides, selvom det seneste projekt med investor Flemming Fenger i spidsen er droppet.

Trods skrinlagte byggeplaner:

Butikscenter skal stadig udvides

Jyllinge Brugsforening arbejder allerede på en ny plan, der ud fra den gamle lokalplan skal sikre en udvidelse af Jyllingecenteret

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

I knap tre år har Jyllinge Brugsforening, investor Flemming Holberg Fenger samt Roskilde Kommune kæmpet en hård kamp for at få udvidet Jyllingecenteret gennem Lokalplan 587.
Derfor var overraskelsen stor, da brugsforeningen i juni måned kunne meddele, at byggeprojektet var droppet og smidt i skraldespanden.
Men foreningen, som ejer de mulige byggefelter ved centeret, har tilsyneladende slikket sårene og kigger nu frem mod et nyt projekt.
"Vi vil ikke ud med vores plan for udvidelsen af centeret. Det er stadig for tidligt, men der ligger drøftelser med centerforeningen og grundejerforeningen. Vi vil stadig arbejde for en center-udvidelse. Der er fortsat behov for at løfte det nuværende center og kigge på mulige tilbygninger," siger Allan Enevoldsen, som er formand for Jyllinge Brugsforening.
"Skal det betyde, at I er på jagt efter en ny investor?"
"Nej, vi går ikke ud med lys og lygte og søger en investor, for vi skal først finde fælles fodslag blandt centerets interessanter om den kommende plan. Men kommer der en mand med en pose penge og et godt projekt, så lytter vi gerne."
Roskilde Kommune er i disse dage ved at bortfalde Lokalplan 587, der blandt andet lagde op til 48-52 boliger samt to tilbygninger. I stedet vil den gamle Lokalplan 1.55 igen være gældende, og det har Allan Enevoldsen ingen problemer med.

Muligheder

"Den giver muligheder og vil med mulige tilbygninger i begge ender kunne skabe et flow gennem centeret. Skal der ske en udvidelse, så skal det være ud fra den lokalplan. Det er også vores første prioritet," siger formanden.

Læs meget mere om Jyllingecenteret i tirsdagens Lokalavisen Egedal og på www.lokalavisen.dk/egedal

null

Publiceret 25 August 2014 08:51