17-årige drenge fængslet for voldeligt røveri på S-togstation

En 15-årig er løsladt, men fortsat sigtet efter mobilrøveri mod 42-årig

Af
Tim Panduro

Et voldeligt røveri på en 42-årig mand på Hillerød Station fik mandag eftermiddag meget konkrete konsekvenser for to 17-årige drenge.
Drengene blev nemlig varetægtsfængslet i 14 dage. En 15-årig formodet medskyldig slap for at komme bag tremmer.
"De to fængslede bliver anbragt på en sikret ungdomsinstitution. De er blevet varetægtsfængslet, fordi de i forvejen er sigtede for ligeartet kriminalitet, mens vi ikke kender den 15-årige i forvejen", siger politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi.
Alle tre er fortsat sigtede for røveri efter den "almindelige" røveribestemmelse i straffeloven. Politiets jurister har altså foreløbigt ikke vurderet, at der er særligt skærpede omstændigheder forbundet med røveriet, der fandt sted ved hjælp af voldsudøvelse.
Ifølge politiets døgnrapport mandag overfaldt de tre en 42-årig mand udenfor 7-elevenbutikken på Hillerød Station klokken 02.06 natten til mandag. Manden blev slået i jorden, og da han lå ned blev han tildelt et spark. De tre drenge stjal ifølge sigtelsen mandens hue og hans telefon. De blev dog anholdt nær gerningsstedet efter kort tid. Røveriofferet kom ifølge politiet ikke noget alvorligt til ved overfaldet.
Drengene er beboere i asylcenteret for uledsagede flygtningebørn i Gribskov.

null

Publiceret 27 August 2014 11:26