Guldvinderne fra Kolding: Skipper Christian Thomsen (th) Kristian Hansen (i midten) og Henrik Holk med DM-pokalen, som de nu har sikret sig for tredje år i træk.

Guldvinderne fra Kolding: Skipper Christian Thomsen (th) Kristian Hansen (i midten) og Henrik Holk med DM-pokalen, som de nu har sikret sig for tredje år i træk.

Danmarks bedste Folkebåds-sejlere er fra Kolding

For 3. år i træk vandt D 703 "Stampe" DM, og Kolding har nu hjemtaget 10 DM-titler i Folkebådsklassen de seneste 14 år

Af
Af Jens Braarup

For tredje år i træk sejlede skipper Christian Thomsen, 47, og hans to gaster, Henrik Holk, 48, og Kristian Hansen, 53, i båden "Stampe" DM-titlen i Folkebåd hjem til Kolding.
Det skete i farvandet ud for Lynæs på Sjælland, hvor 26 Folkebåde i år mødte til start i kampen om DM-titlen. Der blev sejlet otte sejladser over fire dage. Og vejret skiftede fra let vind til rigtig herreluft med op til 15 sekundmeter i pustene.
DEN 703 "Stampe" lagde ud som lyn og torden med to førstepladser på startdagen, men måtte alligevel kæmpe hårdt mod en anden Folkebåds-specialist, Henrik Kold fra Kerteminde, før den endelige sejr var i hus.
Det er 10. gang inden for de seneste 14 år, at en Kolding-besætning vinder DM for Folkebåde. Tidligere var Per Jørgensen den skipper, som tog for sig af guldmedaljerne.
Det var da også en stolt borgmester Jørn Pedersen, V, som tirsdag ved en reception i Kolding Sejlklub kunne lykønske de skrappe Kolding-sejlere.
"Jeg kommer til at tænke på Disneys juleshow og den energiske Stampe, som bakser rundt med Bambi. Jeg skal ikke kloge mig på, hvem der er Bambi om bord hos jer. Men I har været lige så energiske som Stampe, og jeg håber, at I vil gentage successen, når Kolding næste år er vært for DM og sikre en sejr på hjemmebane", sagde  borgmesteren, som også havde en lille gave med til danmarksmestrene, nemlig to viskestykker til hver.
"I har været meget på vandet. Nu kan i måske give en hånd med derhjemme", lød det fra borgmesteren.
Ved receptionen blev også navngivet en par Feva-joller til ungdomsafdelingen, skænket til klubben af sponsorer.
Drengene navngav den ene Børge efter sponsoren Børge Damgård Petersens Fond, mens pigerne døbte den anden Viking efter sponsoren KS Vikinger.

Publiceret 27 August 2014 10:00