Dorte Dahl har løbet flere ultraløb på op til 60 kilometer.

Dorte Dahl har løbet flere ultraløb på op til 60 kilometer.

Dorte Dahl løb ultraløb på 90 kilometer i Sverige

Vinterudgaven af det 90 kilometer lange skiløb "Vasaloppet", har nu også en sommerudgave på samme distance med løbesko, kaldet UltraVasan

Af
John Jessen Hansen

De fleste kender til det svenske ”Vasaloppet” på ski – det traditionelle 90 kilometer lange skiløb der starter i Sälen og slutter i Mora.

Men for første gang i år arrangeredes en sommerversion, hvor man kunne tilbagelægge den samme distance i løbesko, kaldet UltraVasan.
Dorte Dahl, der de sidste par år har deltaget i en del ultraløb på op til 60 kilometer, var blandt de knap 1000 deltagere løbet havde udbudt startnumre til.

Feltet bestod i øvrigt af en lang række af Europas bedste Ultra-trail-løbere, der også gerne ville udfordres på de krævende 90 kilometer.
Ruten var nemlig både varierende i kupering og underlag – med alt lige fra asfalt til store grusstier til mindre vandrestier og sumpede moser. At det havde regnet en del op til og under løbet, gjorde ikke udfordringen mindre.

"Det kræver en hel del disciplin at skulle løbe så langt, specielt når man er vandt til at løbe korte løb i høj fart. Tempoet skal ned og holdes konstant hele vejen. Der skal indtages rigeligt med væske og energi/mad - som tilbydes undervejs af arrangørerne - og så skal den mentale del ikke mindst være med. Jeg havde satset på at gennemføre den krævende rute på ni timer, men med et veldisponeret løb kom jeg i mål i tiden 8.16 timer. Det rakte til en placering som nummer syv i det stærke kvindefelt og for øvrigt som nummer 65 af samtlige deltagere", siger en tilfreds Dorte Dahl.

Selv om Dorte Dahl lige har løbet 90 kilometer, var der alligevel plads til et stort smil.

Selv om Dorte Dahl lige har løbet 90 kilometer, var der alligevel plads til et stort smil.

null

Publiceret 28 August 2014 07:00