Skak skal skærpe sanserne på Øregård Gymnasium

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Øregård Gymnasium i Hellerup havde i starten af ugen kick-off på et ambitøst projekt med fokus på elevkoncentration og træning af matematiske og grammatiske evner via den ædle og oldgamle disciplin skaks.
Skak kan styrke vores evne til at tænke logisk, kritisk og kreativt, og nu er den indsigt blevet til praksis på Øregård Gymnasium, hvor en del af skolens matematiklærere over det næste halve år vil undervise i den på samme tid simple og meget svære disciplin.
“Det var ikke længe efter, jeg hørte om, at skak skulle være befordrende for bedre læring, at jeg tænkte, at det var noget, vi skulle tage aktivt del i at prøve her på Øregård Gymnasium”, siger rektor Pia Nyring. “For os er det jo et stort plus, hvis vi kan hjælpe med til at forøge elevernes evne til at genkende mønstre og til langsigtet, og ikke mindst koncentreret, tænkning”.
På kick-off-dagen tog Øregård uortodokse midler i brug for at vise eleverne, at skak langt fra er et støvet spil. Derfor stod den, foruden mulighed for at prøve kræfter med indtil flere stormestre i skak, også på alt fra hipster-skak til chess-boksning med to tidligere verdensmestre i supermellemvægt.

Publiceret 28 August 2014 12:24