TV:

Sådan reddede Mikkel ung kvinde fra voldtægt

Augustenborg-borger hyldet af Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Ligesom 13 andre borgere, fik 42-årige Mikkel Blønd Vestergaard fra Augustenborg torsdag tildelt en dusør og et "tak for hjælpen" af Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Politigården i Næstved.
Den heltemodige gerning, som udløste dusøren, dateres tilbage til 27. maj klokken cirka 21. Her reagerede Mikkel resolut, da han på Skælskørvej, nær sit arbejde i Sorø, afslørede en mand, som var i færd med at begå voldtægt mod en ung kvinde i indgangen til et skovområde.
Mikkel fik stoppet voldtægten, jog voldtægtsmanden på flugt, tog sig af pigen, som var meget berørt af situationen og kontaktede derefter politiet.
"Det er helt fantastisk, at han reddede denne unge pige fra voldtægten og samtidig medvirkede til, at vi fik fat i gerningsmanden allerede dagen efter. Det er simpelthen en fornøjelse, når vi får sådan en hjælp fra borgerne," siger Lene Frank, der er politidirektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, som to gange årligt uddeler dusører til folk, som har gjort en ekstraordinær indsats ved enten at hjælpe politiet med opklaring af forbrydelser eller yde hjælp til en anden borger i nød.
Vi deler efterlysninger på Facebook. Følg os her. 
Mikkel selv er glad og stolt over hæderen, der dog kom som en overraskelse for ham.
"Jeg vidste slet ikke, at der blev afholdt dusøroverrækkelser som denne, men jeg synes, det er dejligt, at der bliver sat pris på ens handlinger, jeg synes, det er fantastisk, at man fokuserer på det positive, og jeg tager det som et skulderklap," siger Mikkel Blønd Vestergaard.
Hør ham fortælle mere om, hvordan han oplevede den dramatiske situation den 27. maj i tv-indslaget her på artiklen. Gerningsmanden fik i øvrigt en dom på 2 år og 9 måneders fængsel og vil blive udvist af Danmark for bestandigt efter endt afsoning.

Mikkel Blønd Vestergaard viser her det diplom, han modtog for sin heltegerning, som også udløste en kontant dusør på 500 kroner fra ordensmagten.

Mikkel Blønd Vestergaard viser her det diplom, han modtog for sin heltegerning, som også udløste en kontant dusør på 500 kroner fra ordensmagten.

null

Publiceret 29 November 2014 07:00