Michael Roscoe var småkriminel og forlod skolen tidligt. Nu ejer han en virksomhed, som i sit første leveår forventes at omsætte for en million. Foto: Morten Grathe.

Michael Roscoe var småkriminel og forlod skolen tidligt. Nu ejer han en virksomhed, som i sit første leveår forventes at omsætte for en million. Foto: Morten Grathe.

Michael røg hash og gik ud af 8. klasse:

Nu styrer han egen millionvirksomhed

Af
Jesper Lundh

Det lå ikke i kortene, at Michael Roscoe skulle blive succesfuld iværksætter, da han gik ud af skolen i 8. klasse, blev far som 16-årig, røg hash med vennerne og var småkriminel på kontanthjælp.
Han havde ingen motivation til at komme videre med livet - men noget ændrede sig.
Efterhånden som sønnen Kian blev ældre, kom Michael Roscoe til at tænke over, hvilket forbillede han var for sin søn.
»Min opvækst har været præget at mange flytninger, og der var sjældent penge nok. Det var ikke en opvækst, jeg ville byde min søn. Men jeg kunne se, at jeg var på vej ud af samme spor, da jeg gik hjemme på kontanthjælp og ikke lavede noget. Jeg indså, at jeg havde et ansvar, jeg skulle leve op til. Hvis jeg ikke skulle gøre det for mig selv, så skulle jeg i hvert fald gøre det for Kian,« fortæller Michael til Finans.dk.

Først gennemførte han grundforløbet på procesoperatøruddannelsen på teknisk skole, og bagefter arbejdede han på skiftehold på en fabrik.
Efter halvandet år på fabrikken søgte Michael Roscoe en praktikplads inden for marketing, og det fik han hos virksomheden Bigum & Co., hvor han i løbet af ni måneder arbejdede sig op fra praktikant til marketingsdirektør.
Sammen med iværksætteren Halfdan Timm fik Michael Roscoe ideen til at lave en udbudstjeneste for ejendomsmæglere. Dagen efter sagde Michael sit job op, vinkede farvel til en årsløn på en halv million og startede for mindre end et år siden Salea med adresse i Hellerup.
I dag har Salea fem fuldtidsmedarbejdere og omsætter formentlig for en million i år. Michael Roscoes villighed til at satse stort har blandt andet betydet, at han netop nu er nomineret til Ivæksts iværksætterpris i kategorien Årets Vovehals.
Kilde: Finans.dk

Publiceret 08 December 2014 14:16