Ved sidste års decemberstorm gik det hårdt ud over flere træer i Furesø. I eftermiddag forventer DMI, at endnu en storm rammer os, og derfor råder de folk til at blive inden døre. Arkivfoto.

Ved sidste års decemberstorm gik det hårdt ud over flere træer i Furesø. I eftermiddag forventer DMI, at endnu en storm rammer os, og derfor råder de folk til at blive inden døre. Arkivfoto.

Beredskabet:

Bliv inden døre, når stormen kommer

Furesø Kommune er i fuld gang med at gøre sig klar til fredagens storm, der kan have vindstød af orkanstyrke.
"DMI varsler storm, men selvom det ikke ser ud til at blive så slemt som sidst, tager vi ingen chancer og har aktiveret beredskabet", fortæller beredskabschef Morten Jessen og opfordrer folk til at tage havemøblerne ind, tjekke haven for løse genstande og blive inden for, mens stormen raser.
Kommunens servicefolk er her til morgen i fuld gang med at sikre bygninger og byggepladser og fjerne løse genstande.
"Hver gang det stormer, har vi skader på grund af løse genstande, så vi vil gerne opfordre folk til at tage havemøblerne og grillen ind og i det hele taget tømme haven for løse genstande. Og når det stormer er det en god ide at blive inde og ikke lade sig friste af nysgerrigheden til at gå ud. Bliv inde, følg med i nyhederne og følg politiets anbefalinger", lyder det fra beredskabschefen, der samtidig oprfordrer folk til at følge med i radio eller TV og følge politiets anbefalinger.

Ring kun hvis det er akut

Hvis man oplever skader i forbindelse med stormvejret, kan man ringe til kommunevagten på  7235 7913, men beredskabet kan få meget travlt.
"Vi så ved sidste storm, at telefonerne var rødglødende. Så hvis det er mindre ting eller hverdagsforespørgsler vil vi gerne opfordre ti,l at man venter til lørdag med at ringe", siger Morten Jessen.
hhs
 

Ved stormskader

Ved akut fare/personskade ring 112.

Ring til kommunen på tlf. 7235 7913 hvis der ligger træer på veje eller stier. Hvis der sker skade på kommunale bygninger/anlæg.

Vent med at ringe til mandag, hvis skaden ikke er akut og alvorlig. 

Publiceret 12 December 2014 08:34