Modelfoto.

Modelfoto.

Asylansøger kan stadig få asyl trods voldtægtsforsøg på 8-årig

Af
Jesper Lundh

Den 39-årige asylansøger, der er sigtet for at ville voldtage en 8-årig pige i Græsted i Nordsjælland tidligere på ugen, kan få asyl i Danmark på trods af sin verserende straffesag.
Far: Sådan kæmpede jeg med asylansøger, der ville voldtage min datter
Asylsagen kører uafhængigt af straffesagen, oplyser Udlændingestyrelsen til Ekstra Bladet.
Tidligere på ugen blev en 8-årige pige forsøgt voldtaget i sit eget hjem i Græsted, da en mand pludselig stod i hendes værelse midt om natten. Forældrene blev vækket af deres datters skrig, og efter et blodigt slagsmål mellem asylansøgeren og pigens far, som fik hjælp af sin nabo, blev den 39-årige anholdt. Han er nu varetægtsfængslet i tre uger.
Far: Sådan kæmpede jeg med asylansøger, der ville voldtage min datter
"Han afviser overfaldet i Græsted med den begrundelse, at han var fuld," siger politikommissær Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi til eb.dk.
Den 39-årig blev tidligere i dag sat i forbindelse med en anden sex-sag mod en asylansøger i Nordjylland, der trængte ind til en 14-årig mens hun sov i sit hjem i Ranum. Ifølge Nordsjællands Politi er der dog ingen sammenhæng mellem de to sager. I Græsted var der tale om en syrisk flygtning - i Ranum en somalisk, oplyser eb.dk.
Hjælp: Det kan gælde liv eller død

Publiceret 20 December 2014 11:50