Charlotte Vanman Jensen har nu fundet den mand, der reddede moderens liv. (Foto: JK)

Charlotte Vanman Jensen har nu fundet den mand, der reddede moderens liv. (Foto: JK)

Jubii:

Redningsmand fundet

Manden, der reddede Tulle Larsen fra Slangerup kort før jul, er nu fundet

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Han kom, som sendt fra himlen og reddede 60-årige Tulle Larsen, da hun faldt om i Mindelunden ved Slangerup Kirke søndagen før jul. Han sørgede for at få fat på en ambulance, og da den kom og fik Tulle Larsen kørt til Hillerød Hospital, så forsvandt han bare.
Det fik datteren Charlotte Vanman Jensen og Tulle Larsen til at efterlyse den ukendte redningsmand her i Lokalavisen Frederikssund og på nettet for, at de kunne takke ham. Nu er han fundet, og navnet på redningsmanden er Lars Lyng Olsen.
”Jeg er glad for, at jeg kunne hjælpe, og jeg er glad for, at Tulle Larsen har det godt. Det er dejligt, at de gerne vil takke, men jeg er altså ikke god til at være midtpunkt,” siger Lars Lyng Olsen til Lokalavisen Frederikssund.

Tændte et lys

Søndagen før jul var Lars Lyng Olsen i Mindelunden for at tænde et lys ved et af gravstederne. Da han kom der, så han Tulle Larsen sidde på bænken. Han hilste og gik hen til gravstedet. Da han vendte sig om lidt mere end et minut senere, så han hende ligge foran bænken.
”Jeg løb over til hende og forsøgte at finde en puls på hende. Det kunne jeg ikke, og jeg ringede så til vagtcentralen for at få fat på en ambulance, som blev sendt af sted med det samme. Omkring et minut senere kunne jeg se, at hendes mave bevægede sig, og jeg kunne igen finde en puls. Jeg så en mand gå rundt uden for Mindelunden med en hund og fik råbt til ham, om han kunne dirigere ambulancen, når den kom,” fortæller Lars Lyng Olsen.
Ambulancen kom, og redderne tog affære, og da alt var sat i system, så gik Lars Lyng Olsen sin vej.

Vigtigt for dem begge

Et par dage efter, at Lars Lyng Olsen var fundet, tog Tulle Larsen og Charlotte Vanman Jensen op til ham i Buresø, hvor han bor.
”Det betød meget for dem begge, at se hinanden. Det kunne man tydeligt se, ” fortæller Charlotte Vanman Jensen.
”De stod begge med tårer i øjnene, og min mor fortalte ham, at han er hendes engel.”
Det var en blodprop hjertet, der var grunden til, at Tulle Larsen faldt om i Mindelunden i Slangerup. Her i begyndelsen af januar skal hun havde undersøgt sit hjerte på hospitalet.

Publiceret 01 January 2015 07:30