Borgmester Dorte Meldgaard medgiver, at mere end 7.000 protestunderskrifter er mange. Men det er uvist, hvordan - og om - protesterne får indflydelse på den færdige lokalplan.
Foto: John Jessen Hansen

Borgmester Dorte Meldgaard medgiver, at mere end 7.000 protestunderskrifter er mange. Men det er uvist, hvordan - og om - protesterne får indflydelse på den færdige lokalplan. Foto: John Jessen Hansen

7.300 protester imod center-lokalplan

To dage før nytårsaften fik borgmester Dorte Meldgaard overrakt de mange underskrifter, som butikkerne i Hillerød har samlet ind. Det er dog uvist, om protesterne får indflydelse på lokalplanen

Af
Lars Schmidt

Møllebro Høringen om lokalplanen for det nye storcenter ved Møllebrovej er slut nu, men i 11. time afleverede butikken i sammeslutningen Shopping Hillerød hele 7.300 protestunderskrifter til borgmester Dorte Meldgaard. Underskrifterne er samlet ind i de lokale butikker i Slotsarkaderne, Cityforeningen, Irma Torvet og Gallerierne i den periode, hvor lokalplanen har været til høring. Lokalplanen beskriver området for Hillerød Storcenter. Det skal ifølge planen anvendes til et center, der fortrinsvis handler med udsalgsvarer i større butikker, lige som der skal være 2.000 kvm. torvehaller med boder på 60 kvm. med lagerplads samt en kiosk på 200 kvm.

Glad for opbakningen

Formanden for Hillerød Shopping, Mads Pheiffer, er glad for den store opbakning: “Der har været en helt ufattelig stor og overvældende opbakning fra Hillerøds borgere til at sige nej til dagligvarer i Hillerød Storcenter for at kunne bevare de mange butikker i byens centrum,” siger han i en pressemeddelelse: “Konsekvensen af den foreslåede lokalplan for Møllebro-området vil være, at mindst 60 butikker må dreje nøglen om. Vi håber, at denne markante meningstilkendegivelse fra byens borgere kombineret med veto fra omegnskommunerne samt indsigelserne fra både os og mange andre organisationer og enkeltpersoner vil få byrådets flertal til at indse, at der ikke skal være dagligvarer i storcentret.” Borgmester Dorte Meldgaard, som er en del af det borgerlige flertal, der går ind for lokalplanen, er ikke upåvirket af underskrifterne. Men om de får indflydelse - eller hvordan de gør det - på den endelige lokalplan, kan hun ikke sige noget om på nuværende tidspunkt: “Over 7.000 underskrifter er mange. Vi vil se samlet på alle indsigelserne, inden vi tager den endelige beslutning,” siger hun til Hillerød Posten: “Der kan jo være noget, der skal justeres, selv om vi jo synes, at det forslag, der er sendt i høring, ser fornuftigt ud. Hillerød Storcenter vil trække en masse mennesker til Hillerød, som hele Hillerød vil kunne nyde godt af.” På spørgsmålet om, hvad der vil kunne få hende til at ændre opfattelse i sagen, svarer Dorte Meldgaard: “Det er et godt forslag, der ligger, så det spørgsmål kan jeg ikke svare på. Det bliver interessant at kigge på høringssvarene, men endnu har jeg ikke fået nye ideer.” Lokalplanforslaget blev sendt i høring af et det mindst mulige flertal: Konservative, Venstre, Liberal Alliance og Radikale, som tilsammen mønstrede 14 ud af de i alt 27 stemmer i byrådet. Imod stemte Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF og Fælleslisten. 22. januar vil Hillerød Shopping være vært ved en større offentlig høring om det nye storcenter, oplyser Mads Pheiffer.

Publiceret 03 January 2015 09:00