Syv nationer var repræsenteret, da Lions Club i Ry inviterede alle flygtninge, der er kommet til Skanderborg Kommune i 2014, til jule-kom-sammen.

Syv nationer var repræsenteret, da Lions Club i Ry inviterede alle flygtninge, der er kommet til Skanderborg Kommune i 2014, til jule-kom-sammen.

Godt brølt:

Løverne inviterede flygtninge til dansk jul

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Snakken gik på mange tungemål, da Lions Club i Ry op til jul inviterede nye flygtninge i Skanderborg Kommune til jule-kom-sammen i Aktivitetshuset i Ry op.
”Vi havde inviteret 24 familier til en lille festlig julesammenkomst, som vores Flygtninge Frivilliggruppen stod for,” fortæller bestyrelsesmedlem Karl-Erik Jørgensen fra Lions.
Familier fra Somalia, Syrien, Irak, Iran, Columbia og Tjetjenien mødte op og fik sig ensnak med nogle af de lokale Ry-borgere.
Med initiativet, ville Lions give budskabet videre, at flygtingene er velkomne og at danskerne tænker på dem, også når vi fejrer vores højtider.
”Vi ville gerne med sammenkomsten fortælle lidt om de traditioner, vi har i Danmark i højtidsperioden jul og nytår og vise flygtningene, at vi i Danmark har tradition for, at vi glæder hinanden med gaver. Derfor havde Lions købt en pose med julegodter til alle de inviterede familier, så de også kan hygge sig og samtidig vide, at mens danskerne fester, tænker vi også på vores nye gæster som er flyttet til Ry,” forklarer Karl-Erik Jørgensen.

null

Publiceret 05 January 2015 07:00