Hørsholm Kommune tilbyder nu bedre og hurtigere hjælp til børn af misbrugende forældre

Hørsholm Kommune tilbyder nu bedre og hurtigere hjælp til børn af misbrugende forældre

Mor og far drikker:

Børn skal have hjælp

Hørsholm får hurtigere og bedre rådgivning for 14-35-årige, der er vokset op med mor og far, der drikker

Af
Fred Jacobsen

Alkoholmisbrugere er garanteret hjælp, men der er ingen garanti for hjælp for de børn og unge, der vokser op i et hjem, hvor mor og far drikker.
Og efterspørgslen efter den form for hjælp er nu så stor også i Hørsholm, at kommunen og 'Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere' (TUBA) åbner et nyt tilbud for børn af misbrugere.
Afdelingen tilbyder gratis terapi til unge mellem 14 og 35 år, der har haft en barndom med en misbrugende forældre.
"Der har også været ventelister her fra Hørsholm," siger Majken Wiingaard, udviklingskonsulent i Center for Børn og Voksne i Hørsholm Kommune, om baggrunden for, at der er etableret et samarbejde med TUBA.

12 lokale pladser

Der er lavet en aftale med TUBA om 12 pladser til børn og unge fra Hørsholm. For dem betyder det, at adgangen bliver nemmere og at de kan komme hurtigere i terapi end hidtil, oplyser Majken Wiingaard. Og antallet af pladser, der nu er lavet aftale om, beror ifølge konsulenten på et skøn.
"Vi kan jo ikke helt vide det. Vi må se, hvad der sker, når kendskabet til tilbuddet øges i den kommende tid," fortæller Majken Wiingard og bebuder, at det ny tilbud nu skal markedsføres på skoler og andre relevante steder.
"Jeg er oprigtigt glad for, at vi nu har et tilbud til vores børn og unge, der har behov for hjælp. De har måske før haft svært ved at finde nogen at tale med. Nu kan de kontakte TUBA direkte og få rådgivning, uden at de skal henvises til det," siger Pernille Schnoor (S), formand for Børne- og Skoleudvalget i en pressemeddelelse.
Thorkild Gruelund (K), formand for Social- og Seniorudvalget, lægger vægt på, at det er vigtigt, at tilbuddet gælder unge op til 35 år.
"Er man vokset op i en familie med misbrug, kan man have brug for hjælp, når man skal etablere et voksenliv og måske selv stifte familie. Nu kan unge få støtte, selvom det er flere år siden, de er flyttet hjemmefra," siger han i pressemeddelelsen.
Man kan allerede nu henvende sig på horsholm@tuba.dk, hvis man har brug for hjælp.

null

Publiceret 08 January 2015 15:09