Hundredevis af mennesker deltog lørdag i en freds-demonstration i Kolding.

Hundredevis af mennesker deltog lørdag i en freds-demonstration i Kolding.

Hundredevis til demonstration efter terror:

"Vi lader os ikke true"

Budskabet og opfordringen var klar fra de mange politikere der, med Forsvarsminister Nicolai Wammen i spidsen, talte til de fremmødte på Rådhuspladsen i Kolding

Af
Af Anne Andersen

"Lige nu er jeg stolt og også rørt over at så mange er mødt op".
Sådan lød der fra arrangøren af lørdagens demonstration på Rådhuspladsen, folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen (S).
Demonstrationen blev afholdt efter terrorangrebet onsdag i Paris og der var mødt talere op fra alle partier.
Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) var den første der tog ordet foran de 400-500 mennesker der havde taget huer og handsker på, og som stod tæt på Rådhuspladsen.
"Det må ikke være terror, der bestemmer, hvordan vi skal indrette vores samfund", lød det blandt andet fra ministeren der også mente, at Kolding kunne være stolt af arrangementet.
Rækken af talere var lang, men det største bifald fik medarrangør Mohammed Ali Ajjawi som er talsmand for etnisk forenings sammenslutning i Kolding.
I sin tale pointerede han blandt andet, at disse terrorangreb også gik ud over uskyldige muslimer. Han brugte desuden sine tre minutters taletid til at opfordre politikerne til at straffe de unge mennesker, der rejser fra Danmark til Syrien og Irak for at kæmpe for Islamisk Stat.

null

Publiceret 11 January 2015 09:53