Amanda Funch med en lille bid af det 9 kvadratmeter store puslespil.

Amanda Funch med en lille bid af det 9 kvadratmeter store puslespil.

Imponerende tålmodighed:

Amanda har lagt verdens største puslespil

19-årige Amanda Funch fra Albertslund er den første i Danmark, der har lagt puslespillet på 33.600 brikker

Af
Jørgen Brieghel

"Jeg er den første i Danmark, der har lagt det – og jeg har ikke hørt om andre i verden, der har lagt puslespillet så hurtigt som jeg har gjort det", siger 19-årige Amanda Funch fra Albertslund.
Hun er lige blevet færdig med at lægge verdens største puslespil. Det er på 33.600 brikker og fylder 9 kvadratmeter.
"Jeg har brugt to en halv måned på det – eller i alt 403 timer", fortæller Amanda. "Det er bare sjovt og afslappende. Jeg har altid musikken kørende, når jeg lægger puslespil – så hviler jeg i mig selv. Nogle dage har jeg lagt brikker i 11 timer i alt".

Siden hun var 7 år

Amanda har lagt puslespil, siden hun var 7 år.
"Familien var på ferie i Frankrig, og vi købte et puslespil med Disney-motiv. Da blev jeg for alvor fanget af det. Det er så fedt, når det lykkes, og alle brikkerne passer sammen og det hele går op", siger hun og ser vildt begejstret ud.
"Siden har jeg udfordret mig selv, og jeg har lagt større og større puslespil. Tidligere lagde jeg et puslespil på 24.000 brikker – og det var verdens største dengang. Da troede jeg ikke, jeg skulle videre. Men så en dag, hvor jeg sad til en time i mit fysik-studie inde i København, surfede jeg lidt på computeren og opdagede, at Educa havde udgivet et puslespil, der var større end de 24.000 brikker – nemlig 33.600. Jeg måtte bare have det og bestilte det straks på nettet. Da jeg kom hjem og fortalte mine forældre det, svarede de: Det er i orden, men du bliver inde på dit værelse og samler det!"

Følelse i hånden

Verdens største puslespil ankom til Amanda i en stor trækasse.
"Så gik jeg ellers i gang med at sortere efter farvetoner. Jeg lægger altid brikkerne i små poser. Hvordan jeg ellers lægger det, ved jeg ikke. Min bror siger, at jeg har en følelse i hånden og en evne til at se mønstre", fortæller Amanda.
"Nogle gange går puslespillet bare ikke op, og der kan gå lang tid med at samle de sidste brikker. Andre gange tager mine to hunde lige en løbetur ind i værelset og henover brikkerne – så begynder jeg forfra! Jeg bliver aldrig vred, men nyder bare at lægge puslespil".
Amanda fortæller, at der er stor respekt om hendes evner blandt vennerne og på de sociale medier på nettet.
"De synes, det er fedt!", siger hun. "Men ellers er det en meget ensom fornøjelse. Jeg har ledt på nettet for at se, om der var steder hvor puslespil-samlere mødes – men det er der ikke. Til gengæld har jeg lagt billeder op på Facebook og Reddit når jeg har samlet mine spil, og så er folk meget begejstrede".
"Og jo, jeg får både tid til vennerne, studiet og min familie – selvom jeg lægger puslespil", siger en storsmilende Amanda Funch.

Ikke plads hjemme

Hvad der skal ske nu, ved hun ikke. Hun vil hele tiden udfordre sig selv, men lige nu er der ingen udfordringer.
"Der er ikke lavet noget større puslespil i verden endnu – ikke præfabrikeret. Så skal man selv lave det. Men det passer meget godt, for jeg skal bruge den næste tid på at tage ud og rejse", siger hun.
Der er dog et enkelt problem ved Amandas interesse. For hun har ikke plads til at have puslespillene derhjemme.
"Jeg synes, det nye puslespil er rigtig flot. Men 9 kvadratmeter har vi ikke plads til hjemme. Derfor har jeg kontaktet Albertslund Kommune for at høre, om de har lyst til at have det et eller andet sted. Hvis de ikke kan, kontakter jeg Glostrup Sygehuse. Måske vil de have det på deres børneafdeling".

null

Publiceret 14 January 2015 11:33