Udlændingestyrelsen er klar til at tage Sjælsmark Kaserne i brug som udrejsecenter for afviste asylansøgere i februar.

Udlændingestyrelsen er klar til at tage Sjælsmark Kaserne i brug som udrejsecenter for afviste asylansøgere i februar.

Politiker:

Valg skal stoppe udrejsecenter

Sagsbehandling kan trække ud, så der kommer et valg ind over, håber Hørsholm-politiker

Af
Fred Jacobsen

Står det til det kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm Kommune, Anders Vestergaard (K), skal et folketingsvalg forhindre, at Sjælsmark Kaserne bliver taget i brug som udrejsecenter for op imod 700 flygtninge i næste måned.
“Med de eksisterende ventetider på byggetilladelser i Hørsholm kommune rammer vi sandsynligvis ind i et folketingsvalg, hvor en borgerlig regering, jf. tidligere udtalelser fra de Konservative og Venstre, vil rulle beslutningen om et udrejsecenter for afviste asylansøgere på Sjælsmark Kaserne tilbage”, skriver Anders Vestergaard i et debatindlæg.
Læs også: Asylcenter på Sjælsmark tages i brug til februar
Han henviser i indlægget til, at Justitsministeren blandt andet skal indhente byggetilladelser fra Hørsholm Kommune, før den nedlagte kaserne blive til udrejsecenter.
Anders Vestergaard, er det, du skriver i indlægget, udtryk for en forhalingstaktik fra politiker-side for at stoppe udrejsecentret?
“Lad mig sige det på den måde: tingene kommer til at gå deres gang. Og går det langsomt, brokker jeg mig ikke.”
Anders Vestergaard henviser i samtalen med Ugebladet - og i sit debatindlæg - til de ventetider, der er for byggesager i Hørsholm Kommune.
Ifølge en analyse fra Dansk Byggeri tidligere på året er de på omkring fire måneder for private bygherrer og endnu længere for erhvervsbyggeri

Tager mindst 4 måneder

“I sådan en stor sag kommer der da til at gå i hvert fald fire måneder,” fastslår Anders Vestergaard.
“Jeg er klart modstander af et udrejsecenter og krydser fingre for, at der kommer en borgerlig regering og omgør beslutningen”, siger Anders Vestergaard.

Kan ikke lade sig gøre

I sidste uge kunne Ugebladet fortælle, at udrejsecentret kan blive etableret meget snart, idet Udlændingstyrelsen under Justitsministeriet forventer, at det bliver taget i brug i februar.
Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), sagde i den forbindelse, med henvisning til blandt andet den byggesagsbehandling, der måtte havne på kommunens bord, at han ikke mente, at en ibrugtagning i februar kan lade sig gøre.

null

Publiceret 14 January 2015 10:30