Hillerød får nu glæden af at lægge grund til Xtreme Mandehørm. Arkivfoto: Uge-nyt Fredensborg

Hillerød får nu glæden af at lægge grund til Xtreme Mandehørm. Arkivfoto: Uge-nyt Fredensborg

Xtreme Mandehørm rykker til Hillerød

Dansk Firmaidræts populære mandehørmsløb skal fra nu afholdes i Hillerød i stedet for i Fredensborg

En manddomsprøve i løbesko.

Det er, hvad man kan kalde Dansk Firmaidræts mandeløb Xtreme Mandehørm, som for første gang bliver afholdt i Hillerød. Det sker lørdag den 10. oktober.

Løbet inviterer mænd til at kæmpe sig gennem en ekstrem hård rute i naturen med en række forhindringer - mange kender nok løbet fra de mange billeder af mænd, der vælter sig rundt i mudder.

“Xtreme Mandehørm er et løb, hvor mændene har mulighed for at slippe deres indre drengerøv løs sammen med kammeraterne og kaste sig ud i noget, som man ikke ville gøre i dagligdagen. I stedet for at løbe uden om vandhullerne løber man gennem åer og bække i dette løb,” fortæller Steen Sulstad Pedersen, idrætskonsulent i Dansk Firmaidræt, i en pressemeddelelse.

Det første mandehørmsløb startede i Fredensborg i 2008, men dette løb flyttes nu permanent til Hillerød, da grusbanen på Fredensborg Stadion skal laves om til en kunstgræsbane, hvilket ikke giver mulighed for at have mandehørmsløbets store telt på området.

Siden moderløbet er Aabenraa, Aalborg, Aarhus, Odense og Slagelse også kommet med som mandehørmsbyer. I år kommer løbet for første gang også til Esbjerg.

Hvis man ikke kan klare de 12 kilometer, har man i år i Hillerød mulighed for et særligt 'chickenrun', hvor man nøjes med en rute på otte kilometer, fortæller Steen Sulstad Pedersen, som også er løbsansvarlig i Hillerød.

Borgmester glæder sig

Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard glæder sig pressemeddelelsen over, at løbet kommer til Hillerød.

“Jeg vil gerne byde Xtreme Mandehørm velkommen til Hillerød. Det er et traditionsrigt løb, og det bliver spændende og sjovt at følge. Vi har allerede et Smuk Kvindeløb i Hillerød. Så ligesom mændene hepper med der, glæder vi os også til at heppe med på Xtreme Mandehørm”.

I alt kan 2.800 deltagere være med til at gennemføre det 12 kilometer lange løb i Hillerød.

Tilmeldingen er skudt i gang.
OBS: Artiklen er rettet fredag klokken 12, da Dansk Idrætsforbund ved en fejl oplyste, at løbet blev flyttet, fordi atletikbanen i Fredensborg skal bygges om. Forbundet oplyste efterfølgende fredag klokken 12, at løbet flyttes, fordi "grusbanen på Fredensborg Stadion skal laves om til en kunstgræsbane, hvilket ikke giver mulighed for at have mandehørmsløbets store telt på området".

Xtreme Mandehørm

- Er et løbekoncept fra Dansk Firmaidrætsforbund, som er Danmarks 3. største idrætsorganisation.
- Løbet skydes i gang kl. 12 ved Hillerød Stadion, Selskovvej 76, Hillerød. De første løbere forventes at komme i mål en time efter startskuddet.
- Løbet har været udsolgt de fleste steder de seneste år, og det forventes, at der vil være rift om billetterne i år igen.
- Prisen er 595 kr. Man har også mulighed for at købe en særlig VIP-billet med en række fordele til 1.195 kr.
- De knap 9.000 løbenumre fordeler sig således: Aabenraa 900, Aalborg 1.200, Aarhus 1.300, Esbjerg 800, Hillerød 2.800, Odense 1.150 og Slagelse 800.
- Læs mere på www.mandehorm.dk.

Publiceret 16 January 2015 05:00