Danmark har talent:

Binni og Ainda spreder smil og glæde

Søskende fra Vejle imponerer med deres sangevner i TV-konkurrencen ’Danmark har talent’

Deres talent er medfødt. Det mener storesøster Sara, der hjælper og støtter sine mindre søskende Binni og Ainda, som bragede igennem til audition på 'Danmark har talent' på TV 2.
“De sang og dansede, før de kunne gå og snakke. De er unikke og spreder glæde og får smilet frem hos folk, de snakker med eller optræder for,” siger Sara, der er kontaktperson for sine talentfulde søskende.
11-årige Ainda fik ikke blot smilet frem hos dommerne i talentkonkurrencen. Han sang, så Jarl Friis-Mikkelsen fik våde øjne og endte med at trykke på guldknappen, som sender deltageren direkte til live-programmerne. Hver dommer måtte kun bruge guldknappen én gang.
Lige inden Aindas optræden havde 17-årige Binni imponeret dommerne med en acapella version af klassikeren 'Bang Bang'. Det blev et 'Ja' fra alle dommerne, så Binni gik videre til udvælgelsen.
 
Link til video på YouTube med Binni og Aindas optræden i 'Danmark har talent'
 

Binni og Ainda tog dommerne med storm, da de hver især optrådte med sang i ’Danmark har talent’. Til højre er det storesøster Sara, der er manager for sine søskende. Foto: Jeppe Rafn.

Binni og Ainda tog dommerne med storm, da de hver især optrådte med sang i ’Danmark har talent’. Til højre er det storesøster Sara, der er manager for sine søskende. Foto: Jeppe Rafn.

Støtter hinanden

Da Ainda var gået direkte videre til live-programmerne, løb Binni ind på scenen og gav sin lillebror en kæmpe krammer.
“Jeg var bare så glad. Det var en kæmpe oplevelse at se min lillebror gå direkte til liveshows. Jeg kunne ikke ønske mig noget bedre,” fortæller Binni med julelys i øjnene.
Som Binni og Ainda fortalte på TV, har de et meget tæt forhold til hinanden.
“Vi danser sammen og synger sammen. Vi er altid sammen om tingene og støtter hinanden,” siger Ainda.
Binni: “Vi kan lære meget af hinanden. Han kan lære af min erfaring, og jeg kan lære af ham bare at slappe af og have det sjovt.”

De to yngste

Binni og Ainda har kurdiske rødder og er de yngste i en søskendeflok på tre brødre og tre søstre. De ældre søskende er flyttet hjemmefra, mens Binni og Ainda bor i en lejlighed i centrum af Vejle med deres mor. Ainda går i 5. klasse på Vejle Midtbyskole, og Binni går i 2.g på Rosborg Gymnasium.
“Jeg drømmer om at blive sanger og danser. Jeg kan li' at være på scenen og være entertainer,” siger Ainda, som sidste år vandt en talentkonkurrence i Kolding Storcenter.
 
Link til video på YouTube med Binni og Aindas optræden i 'Danmark har talent'
 
 

Angelina Jolie

Binni har ifølge sine søskende mange talenter. Hun kan ikke bare synge, men har også evner som model, koreograf og skuespiller.
“Jeg har en kæmpe kærlighed til alt det kunstneriske og håber at kunne leve af det en dag. Uanset hvordan det går i 'Danmark har talent', vil jeg og Ainda ikke stoppe, før vi når vores mål. Når man har en drøm, forfølger man den,” siger Binni.
Hendes store idol er Angelina Jolie.
“Hun er så dygtig og har samtidig en humanitær side og hjælper dem, der har behov for det. Hun gør en forskel.
Vi glemmer at sætte pris på det, vi har. Andre vil gøre alt for at ha' det som os. Hvorfor skal nogen leve i vild luksus, mens andre skal kæmpe for føden. Det er ikke fair. Vi er allesammen mennesker,” siger Binni.
Når Binni og Ainda, som de ofte gør, går sammen, genkender mange dem fra deres optræden i 'Danmark har talent'. De har ikke helt vænnet sig til opmærksomheden endnu, men glæder sig over den opbakning, de får fra folk, der roser dem for deres sangevner.
“Vi har fået rigtig mange positive kommentarer fra folk i Vejle. Det er dejligt med støtte, for man tænker jo over, hvad folk synes,” siger Binni.

Danmark har talent

I programmet på TV 2 lørdag den 17. januar vises udvælgelsen af de 28 deltagere, der går videre til liveprogrammerne blandt de 99 deltagere, der gik videre fra audition. Det er her, det bliver afgjort, om Binni går videre sammen med Ainda, der som en af blot fire deltagere fra audition gik direkte til liveprogrammerne. I programmet den 17. januar kan du se, om Ming fra Vejle, Daniel Hersig fra Hedensted og Jimmi, der kommer fra Vejle, går videre.

Publiceret 16 January 2015 08:30