Hvem ønsker ikke at blive viet i en luftballon. Det er nu muligt i Varde Kommune

Hvem ønsker ikke at blive viet i en luftballon. Det er nu muligt i Varde Kommune

Varde Kommune:

Bliv viet i en luftballon

Hvis du kunne tænke dig at blive viet i en kurv, svævende for vinden 300 meter over Nationalpark Vadehavet, så er det nu muligt i Varde Kommune

Af
Kim Schou

Alt skal være muligt i Varde Kommune. Her ønsker man nemlig, at det skal være attraktivt at blive viet i naturen. Så derfor forbereder kommunen sig også på at rådgive kommende brudepar, der måtte have særprægede eller vovede ønsker til tid og sted for deres bryllup.

Vielser i naturen

At blive viet under åben himmel er muligt for både danske og udenlandske par. Og nu er Borgerservice i Varde Kommune klar med inspiration og en hjælpende hånd til par, der drømmer om at udveksle ægteskabsløftet med sand mellem tæerne eller i skoven med fuglekvidder om ørerne.
”I princippet er der ingen grænser for, hvor en vielse kan foregå,” fortæller borgerservicechef Helle Marquertsen og oplyser, at Borgerservice i Varde Kommune har udarbejdet en liste til inspiration over steder i naturen, hvor ceremonien kan foregå. På listen er blandt andet den idylliske Arnbjerg Parken, den genoprettede Filsø, samt Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk. Chefen for Borgerservice foreslår også, at de særligt hundeglade kan tage Buller og Molly med og afholde vielsen i hundeskoven i Varde.

”I princippet er der ingen grænser for, hvor en vielse kan foregå,” fortæller borgerservicechef Helle Marquertsen

”I princippet er der ingen grænser for, hvor en vielse kan foregå,” fortæller borgerservicechef Helle Marquertsen

Bryllup i en luftballon

Hvis brudeparrene ønsker at udfordre elementerne, og brylluppet skal foregå under helt unikke rammer, så er det også muligt. Til lands, til vands og i luften.
Det er således kun fantasien, der sætter grænser for, om giftemålet skal indgås iført gummistøvler på en mark, på hesteryg i let trav over engen eller med sug i maven over nationalparken i en luftballon.
Borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl, håber, at mange borgere og turister har lyst til at kombinere deres bryllup med en stor naturoplevelse:
”Jeg er sikker på, at både par, der skal vies og deres bryllupsgæster, vil være tiltrukket af vores enestående natur,” siger borgmesteren, der ser for sig, at mange for eksempel vil være fascineret af fortællingen om at blive viet ved Danmarks vestligste punkt, Blåvand Fyr. Fra toppen af det 39-meter høje fyr er der nemlig en formidabel udsigt over Vesterhavet.
FAKTA om bryllup i naturen i Varde Kommune
- For danske par er det gratis at blive viet i naturen. Uden for almindelig arbejdstid og efter klokken 12 om lørdagen er prisen kr. 1.000, hvilket inkluderer aflønning af giftefoged. For
2/2
udenlandske par er prisen kr. 1.500,-. Prisen inkluderer ikke aktiviteter i forbindelse med vielserne
- Hos Pro Varde, der arbejder for kultur og turisme i Varde Kommune, er man også klar med information til brudeparrene. For eksempel med tilbud til spisearrangementer og overnatning, så der på den måde skabes sammenhæng mellem ceremoni, fest og ophold.
FAKTA om naturen i Varde Kommune
- Vadehavsområdet, hvoraf en del ligger i Varde Kommune, er netop udnævnt af UNESCO til Verdens Naturarv
- Nationalpark Vadehavet, indviet i 2010. En del af Varde Kommune ligger i nationalparken
- Naturpark Vesterhavet er et stort naturområde i Varde Kommune langs den jyske vestkyst
- Varde Kommune er udnævnt til Årets Cykelkommune 2014, kommunen har 140 kilometer cykelsti igennem smukke naturområder

Publiceret 16 January 2015 06:00