Masanga-hospitalet ligger midt i junglen i det vestafrikanske land Sierra Leone.

Masanga-hospitalet ligger midt i junglen i det vestafrikanske land Sierra Leone.

Se billederne:

Peter driver hospital midt i ebolaens mareridt

Speciallæge fra Albertslund har i 10 år stået i spidsen for Masanga-hospitalet i Sierra Leone

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Siden juli sidste år har den farlige ebola-virus ramt og hærget Sierra Leone i Vestafrika, mange tusinder er døde og endnu flere blevet syge. Landet er erklæret i undtagelsestilstand, da mangt og meget er brudt sammen, og panikken breder sig.
For albertslunderen Peter Bo Jørgensen er den situation meget aktuel og nærværende. Siden 2005, i snart 10 år, har Peter Bo Jørgensen stået i spidsen for hospitalet, der ligger i Masanga, midt i junglen i Sierra Leone, og for foreningen bag, Masangas Venner.
Bygningen var en ruin, da den blev overtaget, og målet har fra starten været gennem en 10-årig periode at genoprette hospitalet, så det igen kan fungere til glæde og gavn for befolkningen.
En målsætning, der måske nu kan virke lidt langt væk. Men sådan ser Peter Bo Jørgensen ikke på det, selv om hospitalet måtte lukke ned for behandling, da ebola-virussen begyndte at hærge.
“Opgaven har naturligvis ændret sig. Vi har et nært forestående samarbejde, vi skal have op at køre, hvor patienter bliver screenet på et ebola-behandlingscenter. Dem, der ikke har ebola, bliver sendt ud til os. Vores læger arbejder på at opstarte dette projekt”, fortæller den 56-årige speciallæge.

Læs hele artiklen om Peter Bo Jørgensen og Masanga-hospitalet i AP på tirsdag.

null

Publiceret 18 January 2015 10:00