Arkivfoto.

Arkivfoto.

Rekordår for S-togene:

Flere rejsende og tog til tiden

Antallet af rejsende med DSB’s S-tog i 2014 slår nye rekorder. Og de mange rejsende kom frem med den højeste rettidighed for S-tog i ti år

2014 har været et godt år for DSB’s S-tog. Siden 2004 er antallet af rejsende steget støt, og nåede i 2014 op på 111,7 mio. rejsende på de røde tog. Det svarer til en passagerfremgang siden 2004 på 22 pct.
Fremgangen har især taget fart siden 2009 med 16,7 mio. flere rejsende om året. Den stigning tilskrives især, at kunderne siden 2009 har haft mulighed for at tage cyklen med i S-toget.
Oveni er 97,3 pct. af S-togene i 2014 kørt til tiden, hvilket vil sige inden for 2 minutter og 29 sekunder i forhold til køreplanen. Det er oveni den højeste rettidighed målt i de ti år, hvor rettidigheden er blevet målt.
”Det har været et godt år for S-togene. Det er ikke tilfældigt, men et resultatet af flere års fokuseret arbejde på at blive bedre og bedre. Eksempelvis hvordan vi får de rejsende hurtigt ind og ud af togene – også med cykler, så togene kan komme hurtigt videre i køreplanen,” siger Anders Egehus, der er direktør for DSB Operation.
Lige præcis bedre plads til cykler og bedre markering på perronerne af, hvor på cykelvognene ankommer, så kunderne kan være klar, er der arbejdet med i 2014. Det betyder meget for rettidigheden, at de fleste af døgnets godt 1.100 afgange kommer af sted til tiden, så de røde S-tog kan få tilbagelagt de årlige godt 15,8 mio. kilometer rettidigt.
For ti år siden var S-togenes rettidighed på 88,8 pct. Siden er der arbejdet for at gøre det resultat bedre, og 2014 blev resultatet historisk højt med 97,3 pct.
”Kunderne kvitterer for den høje rettidighed ved at stige på toget. Den tillid kunderne viser, giver DSB et ansvar for hver dag at få vores passagerer sikkert og rettidigt frem. Det arbejder vi hele tiden på at kunne honorere,” understreger Anders Egehus.
Direktøren understreger, at det kan kun ske i tæt samarbejde med Banedanmark, der arbejder med at forbedre spor og signaler.
”Det er en fælles indsats, der giver os mulighed for at levere de her resultater, som alle arbejder på at forbedre, så vi kan sikre de rejsende en større pålidelighed i årene fremover,” siger Anders Egehus.
De flotte resultater går igen i en international sammenligning af 16 togselskaber, der driver storbytrafik verden over. Her er DSB’s S-tog fortsat med i top tre, når det drejer sig om rettidighed, sikkerhed og energieffektive togbaner verden.

Publiceret 21 January 2015 09:55