Arkivfoto: Martin Warming

Arkivfoto: Martin Warming

Skoler advarer forældre og elever mod mulig børnelokker

Af
Martin Warming

Martin Warming

De tre skoler, der ligger i det område, hvor den formodede børnlokker i mindst fire tilfælde har antastet børn de sidste par uger, tager situationen meget alvorligt. De har derfor både skrevet til forældrene og talt med børnene om situationen.
På Stavnsholtskolen har man ifølge skoleleder Jakok Rahbek Bjerre sendt en mail til samtlige forældre. 
"Det er noget, vi tager meget alvorligt, og vi har orienteret forældrene om situationen og opfordret dem til at tage en snak med deres børn om, hvordan de skal forholde sig til sådan noget. Vi har også bedt lærerne om at tale med eleverne", fortæller Jakob Rahbek Bjerre til Furesø Avis.
Læs også: Psykolog: "Tal med dit barn om børnelokkere"
På Marie Kruses Skole har samtlige forældre med børn i 0. til 7. klasse modtaget en mail fra skolen, siger skoleleder Carsten Gade.
"Eleverne hører jo om det og læser om det i avisen, og det er vigtigt, at de ved, hvordan de skal forholde sig i sådan en situation. Eleverne skal have en forståelse for situationen, men vi vil ikke skabe panik. De skal kunne vurdere, hvad de skal sige ja til, og hvad skal de sige nej. Det handler om, at de skal have en sund kritisk sans", siger Carsten Gade, der opfordrer forældrene til at tage en snak med deres børn.
"Det er vigtigt, at børnene taler med de voksne, hvis de oplever noget, som de ikke bryder sig om, og så skal eleverne være ekstra opmærksomme på hinanden i øjeblikket", lyder opfordringen fra Carsten Gade.'
Læs også: Politiet: "Ingen anholdt i børnelokker-sagen"
På Lyngholmskolen har man også også talt med eleverne om den mulige børnelokker, der huserer i området. 
"Vi har bedt skolens lærere om at tale med klasserne om, at de ikke må gå med fremmede, og at de skal fortælle os og deres forældre, hvis de oplever noget . Vi passer på ikke at skræmme eleverne unødigt, men de skal også vide, at de skal være opmærksomme", siger skoleleder Kaj Klint.

null

Publiceret 23 January 2015 12:17