Mikael Sørensen, Rema 1000, pakker her hygiejneartikler sammen med Pia Bangsgaard til børnene på Kap Verde.

Mikael Sørensen, Rema 1000, pakker her hygiejneartikler sammen med Pia Bangsgaard til børnene på Kap Verde.

Hjælp:

Til Kap Verde med kufferten fyldt med gaver

Når man rejser til de varme lande, behøver ens eget tøjet ikke at fylde så meget.

Af
Erling Baastrup

Når Pia Bangsgaard i denne uge drager på ferie på Kap Verde, så er hendes og familiens kufferter fyldt godt op. Ikke til eget forbrug. En bikini er nok under disse himmelstrøg. Resten er gaver til børnene på et børnehjem, der drives af en præst og to nonner.

”Jeg så en fjernsynsudsendelse om, hvordan de manglede mange ting, og så besluttede jeg mig til at give en hånd,” fortæller Pia, der ellers ikke har været på Kap Verde før.

”Fra Skovby, hvor jeg arbejder, og fra Hammel, hvor jeg bor, har jeg fået foræret en del ting ikke mindst sommertøj,” fortæller Pia, der ikke før har været med i velgørenhedsarbejde.

Hun er også fast kunde hos Rema 1000 i Hammel, og indehaveren Mikael Sørensen var også straks klar til at sponsorere: Hygiejneprodukter såsom skumklude, tandbørster, tandpasta, vatpinde og shampoo. 15 kilogram er det blevet til.

”I Rema 1000 støtter vi ofte lokale foreninger, men her drejer det sig om, at det, vi anser som normalt, for børnene dernede er den vildeste luksus for dem. Vi skal jo huske på, hvor godt vi har det herhjemme,” forklarer Michael.

Også Søndervangskolen er med på at sponsorere lidt skriveartikler og kladdehæfter.

Publiceret 24 January 2015 15:00