Skyld, skam og forsoning

Foredrag af fængselspræst Elmo Due

Elmo Due, der har været præst ved Københavns fængsler i 12 år, fortæller om sin hverdag som fængselspræst, hvor en meget vigtig opgave er at lytte til de indsattes historier.
Lørdag den 7. marts kl. 15 kan man opleve Elmo Due i Rytterskolen i Herstedvester, Storstræde 22.
Elmo kommer sammen med en tidligere fange, så udover fængsel og afsoning, hører vi også om løsladelsen. Et spørgsmål, der desværre er blevet meget aktuelt efter begivenhederne ved Krudttønden og Synagogen.
Fængslet var oprindeligt tænkt som et særligt sted, hvor forbryderen – i ensomhed og med religiøs inspiration – kunne forny sig gennem bod og soning. Begge dele – både de personlige historier og den religiøse inspiration – er stadigvæk det afgørende i en fængselspræsts hverdag. Og det stiller skarpt på store ord som skyld, skam, forsoning, samfund og menneskelighed.
Elmo Due er stadig hjælpepræst i Vridsløselille og Herstedvester. Han har en master i konfliktmægling, er lektor på Pastoralseminariet og arbejder frivilligt i EXIT, en organisation, der arbejder for tidligere indsatte.
Arrangementet sker i et samarbejde mellem Herstedvester Kirke og Albertslund Bibliotek. Der er gratis adgang og ingen tilmelding.

Publiceret 01 March 2015 08:00