Post Danmark Rundt 2015:

Hårdeste etape nogensinde får start og mål i Vejle

Årets kongeetape skriver historie, når Vejle for første gang nogensinde både er både startby og målby i Post Danmark Rundt. I anledning af løbets 25 års jubilæum har Danmarks Cykle Union lagt sig i selen for at finde alle de stejleste stigninger, der gør dette års udgave af Kongeetapen i Post Danmark Rundt til den hårdeste i løbets historie med i alt 2.000 højdemeter over etapens 185 kilometer.
“Kongeetapen er altid en meget afgørende etape i Post Danmark Rundt, og i år bliver den mere afgørende, end den plejer, fordi etapen har den sværhedsgrad, den har. Den bliver årets højdepunkt og en kæmpe begivenhed,” siger løbsdirektør Jesper Worre i pressemeddelelser fra Vejle Kommune og Post Danmark.
Der bliver uden tvivl et mylder af mennesker på Rådhustorvet i Vejle, når 3. etape af Post Danmark Rundt bliver skudt i gang torsdag den 6. august 2015 ved middagstid.
“At det er lykkedes Vejle at blive både start- og målby i dette års udgave af Post Danmark Rundt er fantastisk for byen. Vi har bakkerne, byen og de store stigninger til at skabe et spektakulært løb. Vi er også glade for, at Post Danmark Rundt har tillid til, at vi kan løfte dette store arrangement. Vi har et fantastisk godt og langvarigt samarbejde med løbsledelsen, og det værdsætter vi meget. Jeg glæder mig til at byde alle velkommen til en sand folkefest i Vejles gader,” siger Vejle Kommunes borgmester Arne Sigtenbjerggaard.
Den 185 kilometer lange etape starter på Rådhustorvet med paradekørsel gennem Vejles gågade, inden feltet bliver sendt ud på ruten med kurs mod Koldingvej i Vejle, hvor vinderen skal findes. Kongeetapens 2.000 højdemeter svarer til to gange den legendariske Tour de France stigning op af L'Alpe d'Huez, og med stigninger på op til 19 procent på den berygtede Kiddesvej, bliver feltet formentlig sprængt i atomer.
“Cykelrytterne er trætte, når de rammer Kiddesvej,” forudser Jesper Worre.
Der er foreløbig indgået aftaler med fem af årets Tour de France teams om deltagelse i Post Danmark Rundt 2015. De fem er Tinkoff-Saxo, Lotto-Soudal, MTN -Qhubeka, Bora-Argon og Team Europcar. Desuden forhandles med både Etixx-Omega Pharma og Team Sky. På startlisten er også Danmarks største team, Cult Energy Cycling team og professionelle continental teams som Team Roompot, Topsport Vlaanderen-Baloise, Bardiani CSF og Team Novo Nordisk.
“Vi får uden en tvivl et super felt til jubilæumsudgaven af Post Danmark Rundt. Tinkoff-Saxo kommer med alle deres danske profiler. Lotto-Soudal med Lars Bak, der bare vil vinde efter to andenpladser. MTN-Qhubeka har virkelig opdateret med store profiler i år, og så er vores faste deltagere, Topsport Vlaanderen-Baloise og Bardiani CSF, altid garanti for en stærk indsats,” siger løbsdirektør Jesper Worre.
Desuden deltager Team Post Danmark Rundt med blandt andre Magnus Cort samt tre af de fire danske continental teams, Riwal Platform Cycling team, Team Almenborg-Bornholm, Team TreFor-Blue Water og Team Coloquick.

Etaperne Post Danmark Rundt 2015:
4. august, 1. etape: Struer – Holstebro, 180 km
5. august, 2. etape: Ringkøbing – Aarhus, 235 km
6. august, 3. etape: Vejle - Vejle, 185 km
7. august, 4. etape: Slagelse – Frederiksværk, 115 km
7. august, 5. etape: Helsingør (Enkeltstart), 13,6 km
8. august, 6. etape: Hillerød – Frederiksberg, 155 km
Samlet distance cirka 880 kilometer.

2015-udgaven af Post Danmark Rundt bliver jubilæumsudgave nummer 25. Det fejres blandt andet med, at hver etapes sidste 50 kilometer bliver vist med live-TV på DR.

Publiceret 03 March 2015 15:15