City brand manager i Vejle Kommune, Dorthe Bjerre, glæder sig til, at Vejles gågade bliver skueplads for starten på kongeetapen i Post Danmark Rundt.

City brand manager i Vejle Kommune, Dorthe Bjerre, glæder sig til, at Vejles gågade bliver skueplads for starten på kongeetapen i Post Danmark Rundt.

Post Danmark Rundt:

Cykelløb bliver en folkefest i Vejle

Årets kongeetape i Post Danmark Rundt både starter og slutter i Vejle

Vejle har i de senere år været målby på kongeetapen i Post Danmark. Årets kongeetape, der beskrives som den hårdeste i løbets 25 år, både starter og slutter i Vejle.
“Vi har i flere år forsøgt både at blive start- og slutby, men arrangørerne har slået sig i tøjet for at give os begge dele,” afslører city brand manager i Vejle Kommune, Dorthe Bjerre.
“Det er ikke så ofte, vi har start og slut i samme by, fordi mange byer gerne vil være en del af løbet,” forklarer løbsdirektør Jesper Worre.
At Vejle har fået lov til både at få start og slut i år hænger sammen med, at løbet har 25 års jubilæum. I den anledning vil arrangørerne gerne lave noget specielt, og det kan man gøre ved at inddrage flere af Vejles mange hårde bakker.
“Vi har luret på nogle bakker, vi normalt ikke rammer: Munkebjerg, Højen Skovvej, Østengård og Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej, der alle er blandt Danmarks hårdeste bakker,” siger Jesper Worre.
Han tilføjer, at cykelløbet har et enestående samarbejde med Vejle Kommune.
“Vejle er den eneste kommune, vi har en 5-årig aftale med. Den løber fra 2103-2017, og vi vil gerne fortsætte aftalen.”

Afslappet stemning

Ved starten i Vejle kan publikum se frem til en helt anderledes oplevelse, end man er vant til få, når løbet traditionen tro slutter i Vejle.
“Der er en helt anden stemning ved starten end i slutningen. Opløbet er hektisk, og rytterne er trætte og forsvinder hurtigt efter løbet. Inden starten er rytterne derimod helt afslappede og tøffer rundt og giver autografer. Du kan komme tæt på rytterne og snakke med dem. Der er også boder ved starten - det er som et lille cirkus,” fortæller løbsdirektøren.
Der er start ved det gamle rådhus i Vejle, hvorefter hele cykelkaravanen efter planen triller igennem gågaden og byen ud til Grejs, inden løbet rigtig går i gang.
“Butikkerne og ikke mindst cykelforretningerne er vildt begejstrede. Det bliver en folkefest, og jeg håber, alle fra Grejs til Egtved vil være med til at skabe en fantastisk stemning,” siger Dorthe Bjerre.
Publikum i Vejle er vant til at se rytterne flere gange på kongeetapens rundstrækning i Vejle. I år kommer hele karavanen desuden flere gange til Vejle undervejs i løbet.
Starten går igennem Grejsdalen og nord om Vejle Fjord igennem Hedensted og ned til Åhuse ved fjorden. Tilbage til Vejle og langs sydsiden af Vejle Fjord, opad Munkebjerg og retur til Vejle, inden der igen slås en krølle omkring Egtved, Vejle Ådal og Bredsten.

Publikum kan glæde sig til en ekstraordinær oplevelse i og omkring Vejle.

Publikum kan glæde sig til en ekstraordinær oplevelse i og omkring Vejle.

Kæmpe reklameværdi

I år bliver der for første sendt direkte TV fra Post Danmark Rundt. Danmarks Radio sender live fra de sidste 50 kilometer af hver etape, og det glæder man sig meget til i Vejle, hvor man mener, værdien skal måles i millioner.
“Jeg kan slet ikke gøre op, hvor mange millioner det her vil give i PR-værdi til Vejle,” siger city brand manager Dorthe Bjerre.

null

Publiceret 15 March 2015 11:45