Forretningsfører i Vojens Andels-Boligforening, Helle Nilsson Schmidt, er frustreret over vejsituationen, mens formand Henrik Brønd er ved at være godt vred. Foto: Mette Henriksen

Forretningsfører i Vojens Andels-Boligforening, Helle Nilsson Schmidt, er frustreret over vejsituationen, mens formand Henrik Brønd er ved at være godt vred. Foto: Mette Henriksen

Formand:

”Se nu at få lavet den vej”

Vojens Andels-Boligforening er blevet gidsel i to parters interne stridighed omkring færdiggørelsen af grusvejen ved Birkeparken i Vojens

Af
Mette Henriksen

“Birkeparken er en succeshistorie,” lød det fra forretningsfører i Vojens AndelsBoligforening, Helle Nilsson Schmidt, da man i begyndelsen af 2015 kunne melde udsolgt af de 60 nye boliger med beliggenhed på den såkaldte Slagterigrund i Vojens.
Knap fire måneder senere er der længere imellem smilene, og det gælder både for lejerne, administrationen og bestyrelsen. Projektet grusvejen, som fører hen til og rundt omkring det nye boligområde, og som nærmest skriger efter at blive asfalteret, har nemlig ikke rykket sig en millimeter, siden de første gravemaskiner satte byggeprojektet i gang for godt to år siden. Det samme gælder fortov og vejbelysning. Bestyrelsesformand i VAB, Henrik Brønd, kalder omstændighederne for uholdbare, og beklager at boligforeningen er blevet brik i et spil, som den ikke ønsker at være del af.
“Vi er blevet gidsler i en sag mellem de to tidligere ejere af byggegrunden, som ikke kan enes om, hvem der skal betale for istandsættelsen af grusvejen. Når vi køber grunden, har vi også købt vejen. Vi kan ikke gøre for, at de to parter ikke kan enes,” siger formanden og uddyber:
“I vores kontrakt står der klart og tydeligt, at vejen skal ordnes - og det var der også fin enighed om i starten. Nu er vi imidlertid i to år blevet holdt hen med forskellige forklaringer og undskyldninger, som gør, at istandsættelsen hele tiden udskydes. Der er blevet sat dato på gang på gang, uden at der sker noget, og vores tålmodighed er ved at være sluppet op. Personligt synes jeg, det er uanstændigt, at man bare lader stå til.”
Forretningsfører Helle Nilsson Schmidt er enig.
“Det er to år siden, at sælgers advokat sender den første mail om, at vejarbejdet påbegyndes om tre uger. I dag står vi stadig med en grusvej, der er til stor gene for beboerne. Det gælder de ældre, som må styre rundt omkring hullerne i vejen med rollatoren, og det gælder de yngre, som er ude med barnevognen,” siger Helle Nilsson Schmidt, som dagligt har utilfredse Birkeparken-beboere i røret.
“Jeg forstår godt frustrationen - og jeg deler den skam med beboerne. Folk er som udgangspunkt rigtig glade for at bo her, men når man ikke kan komme frem, fordi vejen er mudret til efter regnen, vinduerne konstant tilsmudses af støv fra vejen, og der flyder med regnvand på terrasserne, fordi vi ikke kan komme i gang med at istandsætte skrænten, inden vejforholdene er gået i orden, så er det langt fra tilfredsstillende. “
Formand Henrik Brønd håber på en snarlig løsning, så VAB ikke selv skal ud at bruge penge på en vej, som selskabet allerede har købt og betalt engang.
“Sønderjysk Byggeselskab, som vi har købt grunden af, har lavet et tilbagehold på en million kroner af købesummen til Stender-Gruppen, som de i sin tid har købt grunden af. Så har de anstændigheden i behold, så synes jeg ærlig talt, at de skal bruge nogle af de penge og se at få lavet den vej.”

"Var opgaven vores, var den løst for længst"

Ejeren af Sønderjysk Byggeservice, Kjeld Søberg, siger til Lokalavisen Haderslev:
"Det er Stender, der skal lave vejforlængelse af Nørregade. Vi har sammen med VAB rykket utallige gange for dette, vi har ligeledes mange gange forsøgt at få en dialog med Stender vedrørende udførelsen af vejen bl.a. for den tilbageholdte købesum, det kræver dog en accept af Stender som vi ikke har kunnet få."
"Der er dog så sent som i torsdags været afholdt møde desangående med vores, VAB`s  og Stenders rådgivere så vi forventer at Stender nu endelig laver den vej forlængelse," siger Kjeld Søberg og slutter:
"Vi skal beklage Stender ikke som aftalt for længst har lavet forlængelse af Nørregade som har været aftalt helt fra starten af projektet, det har dog ikke været i ”vores hænder” af få det udført, havde vi haft den mulighed var et for længst blevet foretaget."

Publiceret 01 May 2015 06:00