Det næste års tid er Joakim Momme på grund af en alvorlig korsbåndsskade nødt til at se fodbold fra tribunen. Foto:Jonas Wrede Hansen.

Det næste års tid er Joakim Momme på grund af en alvorlig korsbåndsskade nødt til at se fodbold fra tribunen. Foto:Jonas Wrede Hansen.

Momme:

“Det er så utrolig dårligt timet”

19-årige Joakim Momme var tæt på AC Horsens’ startopstilling, men nu sætter en skade en stopper for det

Et overrevet korsbånd og en flænge i menisken med et års pause fra fodbolden til følge er den barske realitet for Joakim Momme.
Det så ellers rigtig positivt ud for det blot 19-årige AC Horsens-talent, hvis karriere for alvor var begyndt at tage fart.
Men en uheldig episode i en U19-kamp har fået fremtiden til at se noget anderledes ud, og Joakim Momme ved endnu ikke, hvordan det står til, når hans kontrakt med klubben udløber til sommer.
“Selvom det selvfølgelig altid er uheldigt at blive så alvorligt skadet, så synes jeg bare, at det er så utrolig dårligt timet,” lyder det trist, men samtidig også ret fattet fra spilleren selv.

Ville tilbage på banen igen

I en udekamp mod B93 for U19-holdet kom forsvarstalentet ud for et alvorligt solouheld efter kun 20 minutters spil.
“Jeg er i en løbeduel efter en lang bold ned mod vores eget mål, hvor jeg egentlig bare sparker den væk. Da mit ben rammer jorden, sker der et vrid i mit knæ,” forklarer Joakim Momme, der næsten lige har set episoden på video.
“I starten tænkte jeg, at det nok bare var et vrid i knæet og så ikke mere end det. Det gjorde sindssygt ondt, men det gør det jo tit, når der sker noget omkring knæet,” fortæller Joakim Momme, der faktisk overvejede at spille videre, men smerten var dog så voldsom, at han måtte lade sig udskifte.
MR-Scanningen dagen efter viste desværre også en af de værst tænkelige skæbner, som en fodboldspiller kan komme ud for: Et overrevet korsbånd.
“Lægerne siger, at det kan tage et halvt år. For ikke at tage nogle chancer, har vi sat det mål, at jeg skal vente et år med at spille fodbold, så der ikke kommer tilbagefald,” fortæller Joakim Momme.

Kontaktudløb til sommer

I sommer blev Joakim Momme taget op fra U19-holdet til førsteholdet med en etårig kontrakt i hånden.
“Det var virkelig fedt. Det er jo en drøm at komme til at leve af at spille fodbold, og det var et stort skridt på vejen,” fortæller han.
Efter flere minutter for holdet i træningskampe fik han sin debut for AC Horsens' bedste mandskab i en pokalkamp mod Brabrand, og frem mod B93-kampen gik udviklingen den rigtige vej.
“Jeg har fået gode kommentarer fra cheftræneren (Bo Henriksen), som har fortalt, at jeg var tæt på startopstillingen,” fortæller Joakim Momme.
Desværre ser det nu ud til, at den plads bliver udskudt et stykke tid.
“Min kontrakt udløber til sommer, og hvad det skal blive til, er ikke fastlagt overhovedet.”
AC Horsens har meddelt Joakim Momme, at de vil hjælpe med genoptræning og al den behandling, som han skal bruge for at komme stærk tilbage på fodboldbanen igen.
I mellemtiden overvejer Joakim Momme, som har taget en HHX, at læse videre, så han altid har det at falde tilbage på.
“Jeg skal lave et eller andet ved siden af, så tiden går,” fortæller han.

Publiceret 01 May 2015 11:00