Navnevalg er stødt på grund

Valget af navn til den nye bro ved Frederikssund er blevet udsat

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Og broens navn bliver?......Tjaa det spørgsmål kan ikke besvares i øjeblikket. Det skulle egentlig være afgjort, men der er kommet så mange forslag, at dommerkomitéen har smidt redningskransen i vandet og udsat beslutningen.
”Vi synes faktisk, det er helt vildt. Der er kommet over 600 forslag til, hvad den nye bro skal hedde, og det betød, at dommerne ikke kunne nå, at komme igennem alle navneforslag til deres møde,” siger Anne-Mette Nyhuus, der er kommunikationskonsulent i Vejdirektoratet. Hun har ansvaret for den navnekonkurrence, der blev sat i søen 19. marts, og som lagde til kaj den 19. april.

Bifrost og royale

Med så mange forslag – ja så er der også mange forskellige bud. Nogle af buddene lyder på ”Bifrostbroen”, ”Minibæltbroen” og ”Held og Lykke Broen”.
”Derudover er der også mange, der er kommet med forslaget ”Frederikssund Broen”, og endelige er der mange kongelige navne til den nye bro,” fortæller Anne-Mette Nyhuus.
Det er både private, virksomheder og organisationer, der har været med til at skabe højvande i bunken af navne. Et af de tiltag, som Vejdirektoratet tog i brug for at få mange forslag, var at lave en såkaldt navnestafet. Den blev ”sejlet” hen til Bang Nielsen A/S, Skuldelev Skole, Haldor Topsøe A/S, Frederikssund Historiske Forening, Historisk Forening i Jægerspris og Skibby Historiske Forening.
”Vi synes, det var en sjov måde at holde liv i konkurrencen på,” siger Anne-Mette Nyhuus.
Dommerkomitéen består af Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen, Per Jacobsen, der er direktør i Vejdirektoratet, og endelig Bente Holmberg der er institutleder af Nordisk Forskningsinstitut på Københavns Universitet. Disse tre personer skal mødes igen for at tage den endelige beslutning om hvilket navn, der skal siges ved dåben om få år. Vejdirektoratet forventer at beslutningen bliver taget på stille vand i løbet af maj måned.

Publiceret 03 May 2015 12:00