Ole Berg, Fredensborg, fylder 80 den 3. maj. Privatfoto

Ole Berg, Fredensborg, fylder 80 den 3. maj. Privatfoto

Timesystem-opfinder fejrer sine 80 år

Direktør Ole Berg fra Fredensborg fylder rundt i dag søndag den 3. maj

Direktør Ole Berg fylder 80 år den 3. maj.
Ole Berg, er oprindelig uddannet typograf, og har haft en utrolig karriere. Fra trykker, på bl.a. Berlingske Tidende, valgte han i en tidlig alder en selvstændig karriere og har ikke så lidt på samvittigheden. Fra millioner af fodboldkalendere til kalendere til Den Olympiske komité, Braun, BMW, m.fl. Opfandt ”Købmandens Køkken Kalender”, der er udgivet af købmændene i mere end 50 år.
I en periode arbejdede han for Lufthansa's markedsførings afd. i Frankfurt. Grundlagde verdenskoncernen ”Time/system International” A/S i Allerød, der oprindelig udsprang fra Ole's ”Nelson Marine” på Rungsted Havn. Dette blev hans store gennembrud som international erhvervsmand. Time/system blev udgivet på 14 sprog og solgt i mere end 53 lande og var det førende planlægningssystem i verden. Time/system præsterede en omsætning på mere end 400.mio om året og Ole Berg valgte at sælge virksomheden i 1988-89. Senere udgav han Danmarks største og første eksklusive postordrekatalog ”First Avenue”!
Ole Berg har altid interesseret sig for design, og er bl. a. blevet hædret af den tyske stat med ”Die Gute Industrieform” i 1985 samt New York Museum of Modern Art i 1986. Sammen med Volvo og Skanska byggede han det 20.000 kv.m. store ”Scandinavian Trade Building” i Allerød – hvor interiøret er inspireret af amerikansk arkitektur. Var pioner indenfor familiekalendere og arbejder intenst på at finde investor til sin ”nye” digitale familiekalender til smartphones og tablets.
Ole Berg er ”still going strong”, gift med Irina, der oprindelig kommer fra Letland, og sammen med familien fejrer de dagen med frokost i det skønne Nordsjælland.

null

Publiceret 03 May 2015 08:00