Bandet Chris Fagan består indtil nu af Chris Fagan (til højre) selv på vokal, Mathias Skovgaard på guitar og en bassist. Bandet er i singer-songwriter-stilen og skriver og komponerer selv sine egne sange. Chris Fagan og Mathias Skovgaard lærte hinanden at kende i 2010. Kort efter begyndte de at spille musik sammen. Mathias Skovgaard spiller lead guitar i bandet. På billedet ses han med sin Gibson Les Paul-elguitar. Foto: Natalie Stratigos

Bandet Chris Fagan består indtil nu af Chris Fagan (til højre) selv på vokal, Mathias Skovgaard på guitar og en bassist. Bandet er i singer-songwriter-stilen og skriver og komponerer selv sine egne sange. Chris Fagan og Mathias Skovgaard lærte hinanden at kende i 2010. Kort efter begyndte de at spille musik sammen. Mathias Skovgaard spiller lead guitar i bandet. På billedet ses han med sin Gibson Les Paul-elguitar. Foto: Natalie Stratigos

Fra misbruger til musiker:

"Musikken skal være vores levevej"

Fra et lille øvelokale på Godset drømmer Chris Fagan og Mathias Skovgaard om det store musikalske gennembrud

Af
Natalie Stratigos

Han sad på bagsædet af sin søsters bil på vej til sygehuset i Kolding. Hun var bekymret for ham, som han sad dér. 16 år gammel og væk på stoffer. Havde i for lang tid hængt ud med de forkerte, selvom hans forældre havde bedt ham om at holde sig væk. På bagsædet fik han øje på sin treårige nevø, der var skræmt fra vid og sans.
 

“Det blev mit vendepunkt. Da lovede jeg mig selv, at jeg ville gøre noget seriøst med mit liv. Sætte mig et mål. Jeg har altid været hundrede procent dedikeret. I dag er det ikke til stofferne men til musikken. Den er blevet mit drive,” siger Chris Fagan.
 

Han har været clean, siden han var 19 år. I dag er han 25 og i gang med at stable en musikkarriere på benene sammen med den 24-årige guitarist Mathias Skovgaard. Under det fælles kunstnernavn “Chris Fagan” har de netop sendt deres første single med titlen “Turn it Elsewhere” på gaden, efter at Chris Fagan selv deltog i talentprogrammet Popstars på kanal 5 i efteråret.
 

“Sangen handler om at føle sig presset til at være én, man ikke er. At folk prøver at være kloge på dine vegne. Man skal være ligeglad og gøre tingene på sin egen måde, så man først og fremmest kan se sig selv i øjnene,” fortæller Chris Fagan og fortsætter:
 

“Jeg er ikke bange for at fortælle om de dumme ting, der er sket i mit liv. De valg, jeg har truffet, har på en måde gjort mig frygtløs. Uden den bagage er det ikke sikkert, jeg havde haft det materiale, jeg bruger i mine sange. For at skrive fængende sange, skal der indimellem smerte til”.

Ikke tid til dagdrømmeri

Mathias Skovgaard har haft, hvad han selv kalder en “mønsteropvækst”. Selvom deres baggrunde er forskellige, mener de alligevel, at de supplerer hinanden godt.
 

“Vi har hver vores lyd, og vi er fascinerede af hinandens kunnen. Hvis vi ikke kan skabe en musikalsk karriere sammen, så kan vi heller ikke hver for sig,” siger Mathias Skovgaard.
De er begge fast besluttede på, at musikken skal være deres levevej. For Chris Fagan er der ingen plan b. Intet at falde tilbage på.
 

“Selvom det er hårdt, prøver jeg at leve af musikken nu. Hvis man har en backup, så falder man bare tilbage på den. Det vil jeg ikke, så jeg koncentrerer mig 100 procent om musikken”.
Mathias Skovgaard læser til markedsføringsøkonom på IBA. Når han er færdig med studiet til sommer, har de lovet hinanden, at de begge vil arbejde fuld tid med musikken.
 

“At blive musiker og få skabt sig et navn er hårdt arbejde og ikke så meget dagdrømmeri, som mange måske tror. Jeg tror på, at alle har et talent. Spørgsmålet er, hvor hårdt man vil arbejde for at opnå det, man vil have. Vi gør alt for at sende vores musik ud i verden,” siger Chris.

Musikalsk modenhed

De unge musikeres nyeste single er allerede godt på vej. For eksempel har Clive Lonie, én af sangskriverne bag duoen Labans storhit “Hvor skal vi sove i nat”, lovprist den på Facebook, hvor han kalder bandets musikalske modenhed for imponerende.
 

Chris Fagan og Mathias Skovgaard har spillet sammen i fire år. De har deres øvelokale på Godset i Kolding men drømmer om at komme til USA og spille på de store scener. Eller måske på den hollandske Pinkpop Festival. Eller på Roskildes Festivals Orange Scene.
 

I øjeblikket har bandet travlt med at færdiggøre den nye single, der kommer på gaden om under to måneder. Den har titlen “Meet me out there” og vil, ligesom duoens andre sange, kunne findes på blandt andre iTunes, Spotify og YouTube.
 

“Og så skal vi have fundet en ny trommeslager til bandet. Det skal være én, der vil mere end bare mødes for at hyggespille,” siger Mathias.
 

“Ja, vi er et seriøst band. Musikken skal være vores levevej,” siger Chris.

Udgivelse

Chris Fagan og Mathias Skovgaard skriver selv deres sange.


Herefter indspiller de sangene i Outhouse Studio i Vester Nebel, hvor produceren Morten Husted leverer et færdigt track.


Det endelige nummer afleveres til distributøren Gameboiis Entertainment i Fredericia, der sørger for, at det lægges ud på tjenester som iTunes og Spotify.

Publiceret 03 May 2015 12:00