Mari-Ann Togsverd får nyt job som konsulent i Børn og Unge fra 28. april.

Mari-Ann Togsverd får nyt job som konsulent i Børn og Unge fra 28. april.

Leder stopper:

“Familien kræver min tid”

Engdalskolens skoleleder, Mari-Ann Togsverd, stopper efter otte år. Private årsager gør, at hun vil have en kortere arbejdsuge

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Fra den 1. maj hedder lederen på Engdalskolen ikke længere Mari-Ann Togsverd. Fra denne dato er hun nemlig tiltrådt en stilling som konsulent i Børn og Unge i Aarhus Kommune, hvor hun skal arbejde med at understøtte gennemførelsen af folkeskolereformen.
Det nye job betyder, at hun fremover får en arbejdsuge på 37 timer, og det har netop været meningen med det hele.
“Jeg har nogle private problemstillinger, som gør, at jeg må lægge mit arbejdsliv om. Min familie kræver mere af min tid. Behovet for en kortere arbejdsuge har egentlig været der i tre-fire år, men jeg har haft svært ved at skille mig af med jobbet på Engdalskolen, også fordi det rigtige job ikke har været der til at stille i stedet,” siger Mari-Ann Togsverd, som har været skoleleder på Engdalskolen i otte år.
Det har altså intet med Engdalskolen at gøre, at hun nu vælger at skifte job. Hun var såmænd nok også fortsat, hvis ikke de private omstændigheder krævede det anderledes.
“Det bliver vemodigt at tage afsked. Helt vildt! For jeg holder utrolig meget af den her skole. Den er gået lige i hjertet på mig,” siger Mari-Ann Togsverd og fortsætter:
“Det er en skole med en god økonomi, en god elevtilgang og gode medarbejdere - som er lette at tiltrække. Det er bare en skole i en rigtig god udviklingscirkel, og jeg føler, at jeg afleverer en veldrevet skole,” siger Mari-Ann Togsverd.
Når hun kigger tilbage på de otte år, der er gået, er der nogle ting, som særligt springer frem i erindringen. Folkeskolereformen er én af dem, og skolens omfattende renovering og tilbygning er en anden. Sidstnævnte er noget af det, som Mari-Ann Togsverd fortsat ser som en udfordring for Engdalskolen:
“Allerede fra det kommende skoleår har vi lokaleunderskud,” siger hun, ligesom hun peger på, at de mange nye medarbejdere, som skolen har fået, skal sørge for i samarbejde med ledelsen at dyrke den fælles kultur og forholde sig til skolens værdier.
“Hvis jeg skulle fortsætte, ville jeg desuden kaste mig over de muligheder, som ligger i at variere vores holdstørrelser og at udvikle udskolingsordningen eksempelvis efter fag-linjer,” siger Mari-Ann Togsverd, som havde sidste arbejdsdag 28. april.
Processen med at finde en ny leder til skolen er gået i gang, og hvis alt forløber efter planen, så tiltræder en ny skoleleder 1. august. Indtil da er viceskoleleder Finn B. Møller konstitueret leder.

null

Publiceret 04 May 2015 07:00