Siderne på de røde postkasser forstærkes nu, så 'postkasse-banden' ikke kan flå dem op længere.

Siderne på de røde postkasser forstærkes nu, så 'postkasse-banden' ikke kan flå dem op længere.

Postkasse-terror aftager

Mere end 40 postkasser i kommunen er siden påske blevet udsat for hærværk og måske tyveri

Af
Annette Houman

Annette Houman

Tempoet er aftaget, men Post Danmark tør endnu ikke sige, at hærværket mod postkasserne i Gentofte Kommune er holdt op.
Som omtalt i Villabyerne den 9. april er en lang række postkasser siden påske blevet brudt op af ukendte gerningsmænd.
I begyndelsen af april var status omkring 20 kasser, men siden er tallet fordoblet, fortæller Janus Erwolter, områdechef hos Post Danmark for København og Nordsjælland.
"Vi har noteret omkring 40 postkasser udsat for hærværk, en lille håndfuld af dem er blevet ødelagt mere end én gang", siger han, der endnu ikke ved, hvem gerningsmændene er, eller hvad formålet med ødelæggelserne er.

Ubegribeligt

"Hærværket er anmeldt til politiet, som vi er i dialog med, men indtil videre er sagen ikke opklaret. Hvad de går efter er ubegribeligt, for der burde næppe være noget af større værdi i den almindelige post. Vi håber, at de efterhånden har forstået, at der ikke er meget at komme efter", siger han.
Ikke kun Gentofte-området er hærget af postkasse-terror. Også Lyngby-Taarbæk og Gladsaxe kommuner er under angreb, men også her aftager antallet af ødelagte postkasser.
Post Danmark har aldrig tidligere oplevet en tilsvarende type ødelæggelser, hvor siderne på postkasserne brækkes op, så man får adgang til indholdet. Og slet ikke i det omfang.
For at dæmme op for den type hærværk, arbejdes der med at forstærke postkassernes sider.

Kan tage lidt tid

"Gerningsmændene har fundet et svagt punkt på kasserne, og vi har arbejdet på at finde den bedste måde at forstærke siderne på. For små to uger siden begyndte vi at hænge de forstærkede kasser op", siger Janus Erwolter. "Men selv om vi tilstræber at hænge nye kasser op løbende, kan der godt gå lidt tid enkelte steder. Vi har ikke et uendeligt antal på lager, og ofte er vi nødt til at reparere og forstærke de ødelagte kasser, inden vi kan sætte dem op igen", forklarer han og tilføjer:
"Den nye forstærkning vil gælde alle postkasser fremadrettet, men vi har cirka 7.000 postkasser landet over, så det vil tage lidt tid".
Janus Erwolter minder om, at der ikke må lægges værdier i den almindelige post. Hér skal man en tur forbi posthuset for enten at sende et værdibrev eller en pakke.

Publiceret 11 May 2015 09:45