For en kort stund kunne mandskabet slappe af, inden slaget på havet gik i gang.

For en kort stund kunne mandskabet slappe af, inden slaget på havet gik i gang.

Her bliver potenslegen smidt over bord

20 kvinder drog ud fra Skovshoved Havn for at styrke konkurrence-genet og dyrke netværket

Af
Af Kathrine Albrechtsen

Ombord på en DS 37 båd har alle et ansvar og en vigtig rolle.
Ingen over, ingen under. Det er det afgørende, hvis du spørger Annette Kreiner, som for tre år siden grundlagde kvindenetværket Women'sWeb.

Tirsdag den 5. maj drog hun med 20 kvinder fra Skovshoved Havn ud i fire DS 37 både for at styrke konkurrence-genet og dyrke netværket. Ved roret stod skippere fra Matchrace Copenhagen, men ellers var det kvinderne, som skulle afgøre slagets gang ude på havet.

"Der hersker en forståelse om, at kvinder ikke har et ligeså stærkt konkurrence-gen som mænd. Kvinder går efter målet, men vi konkurrerer ikke for enhver pris, og ofte kommer vi til at stå for tidligt af ræset. Det er vigtigt at få alle helt hen til målet. Derfor dyrker vi i dag konkurrence-genet med kapsejlads", siger Annette Kreiner fra Nærum.

Hun er tidligere koncerndirektør i Dagrofa, men trak for tre år siden stikket og sidder i dag i forskellige bestyrelser.

Ingen facade

Kvinderne i netværket mødes en gang om måneden, hvor dilemmaer fra arbejdet bliver drøftet og vendt.

Gentofte-borger Conny Sørensen, tidl. økonomidirektør og i dag selvstændig, har været en del af netværket i to år. Hun er ikke i tvivl om styrken.

"I gruppen kommer alle med forskellig faglighed som HR, jura og økonomi, så vi byder ind med hver vores ekspertise. Den største styrke er, at ingen kommer med en facade, men der hersker en fortrolighed og åbenhed i netværket", siger hun.

Uden for Skovshoved Havn bliver der øvet i vendinger, inden matchracen bliver skudt i gang. I båd 2 sidder skipper Lars-Peter Rosendahl, som lige har vundet ungdoms-VM i Matchrace i Finland. Han forsøger at opildne de fem kvinder i båden til kamp.

"Hvad siger I? Skal vi prøve at vinde", spørger han.
"Ja", lyder det enstemmigt fra kvinderne.

I båden sidder Ellen Als fra Søllerød, som er program director på DTU business og medlem af netværket med et erklæret mål om at komme ind i bestyrelser.
"Vi har et godt sammenhold omkring faglig udvikling med forskellige foredrag. Det kræver hårdt arbejde og fokus at komme ind i bestyrelser, men, uden det skal lyde som piv, er pladser i bestyrelser stadig et uigennemsigtigt marked. Og en svaghed ved kvindenetværk er, at vi alle gerne vil 'købe', men ingen har noget at 'sælge'", siger hun.

Potensleg udskiftet

Efter tre ud af fire runder bliver sidste skudt i gang. Alle er nu blevet gode og effektive til at udføre hver deres rolle ombord. Bådene sejler tæt mod den orange bøje, og det ender med en kneben sejr til båd 4.

Tilbage på landjorden bliver vinderne hædret, og Sysser Ærtebjerg, som er dagens arrangør, inviterer alle op på Skovshoved Kro til kylling og pomfritter.
"Jeg vil opfordre alle til at sætte sig ved siden af nogen, som de ikke kender, så vi kan få netværket", siger hun.

Anette Wad skal også med op på kroen. Hun er direktør i Djøf Forlag og har været medlem af netværket i et års tid.
"Jeg kan godt lide, at der ikke er for meget løs snak til vores møder. Her kommer altid en erhvervshistorie på bordet, som afføder stor diskussion. Men det er også sjovt med en aktivitet som i dag. Kvinder får at vide, at de ikke har et konkurrence-gen og ikke er gode nok til at dyste. I dag har vi fået bevist, at det kan vi godt", griner hun.
Anette Wad har været medlem af andre VL-grupper, inden hun kom ind i Women'sWeb.
"I de andre grupper er der meget potensleg mellem mændene, men i Women'sWeb er vi mere åbne og ærlige omkring problemstillinger fra vores arbejde. Facaden er væk", siger hun.

Det samme gik op for Annette Kreiner.
"Kendetegnet ved min egen karriere var, at jeg hele tiden var den eneste kvinde i bestyrelsen, på direktionsgangen og i VL-gruppen. Det generede mig aldrig, mens jeg var i det. Men i mødet med andre kvindelige direktører gik det op for mig, hvor spændende sparringspartner de var til at diskutere dilemmaer og anskue udfordringer fra nye vinkler. Desværre fravælger mange kvinder i topledelsen at dyrke deres netværk, fordi de passer deres egen verden, hvor de er ekstremt samvittighedsfulde over for deres arbejde og bagland", siger hun.

Ifølge Annette Kreiner er vejen for flere kvinder i topledelse og i bestyrelser stadig lang.

"Det er underligt, at de ikke bliver valgt hyppigere, fordi kvinder er mindst lige så dygtige som det andet køn".

Publiceret 13 May 2015 09:00