Filippa Idéhn er ny spiller hos Team Esbjerg.

Filippa Idéhn er ny spiller hos Team Esbjerg.

Team Esbjerg klar til finalebrag nummer ét

Af
Rune Weitling

Så er det på lørdag, at Team Esbjerg for første gang skal krydse klinger med FC Midtjylland i den første af to finaler om DM guldet.

Det bliver en på papiret meget svær opgave, og midtjyderne viste så sent som i weekenden deres frygtede styrke, og der er ingen tvivl om, at det bliver lidt af en mundfuld for Team Esbjerg. Men intet er umuligt, og de vestjyske kvinder har vist flot fighter-ånd og til tider også forrygende håndbold i denne sæson, så mon ikke der bliver tale om to tætte og nervepirrende opgør. Det ved vi mere om lørdag aften, hvor der fløjtes op klokken 21.00.

Næste sæson får truppen desuden tilgang af den svenske landsholdsmålvogter, Filippa Idéhn. Den 25-årige IK Sävehof-spiller har indgået en foreløbig etårig aftale og har dermed valgt det samme skridt i karrieren som en anden af den svenske topklubs profiler, Jenny Alm.

"Filippa er en rigtig god målmand og en lidt andet type end Emily Stang Sando. Jeg er sikker på, at de vil komplementere hinanden rigtig godt. Vi er nu ved at have truppen til den nye sæson på plads," siger sportschef Thomas Hylle.

Endelig kan det nævnes, at TeamEsbjerg har fået tre spillere med i den første trup udtaget af den ny kvindelandstræner, Klavs Bruun Jørgensen.

Det er Maibritt Kviesgaard, Stine Bodholt Nielsen og Lotte Grigel, som alle tidligere har optrådt på landsholdet.
Det danske kvindelandshold arbejder frem mod årets store mål, VM på hjemmebane i december.

Publiceret 14 May 2015 15:00