Christian købte dyrekort-bog for 10.000 kr.:

Derfor skal leukæmi-ramt dreng have bogen

Christian Estrup fra Ølstykke vil glæde 5-årig med leukæmi med den dyrekort-bog han onsdag vandt på auktion for 10.000 kroner

Der har været skrevet og sagt meget om dyrekort-kampagnen, som Dansk Supermarked har kørt gennem de seneste uger. Nogle mener, kortene har fået børn til at lægge unødigt pres på deres forældre til at købe udvalgte varer i Føtex og Bilka, og det har sågar medført en klage til Forbrugerombudsmanden. Andre forældre har klaget højlydt over, at det er alt for svært at få samlet alle de 140 kort. Og den store virak spiller også lidt ind, når man spørger, hvad der fik Christian Estrup fra Ølstykke til at byde hele 10.000 kroner for den fyldte bog, som 11-årige Julie Bisgaard fra Ørum bortauktionerede onsdag.
"Jeg læste historien, og syntes, det lød som en god måde at få noget fornuftigt ud af de bøger på," siger Christian, som samtidig roser Julie for det gode initiativ, som betyder, at De Danske Hospitalsklovne nu får 10.000 kroner til deres arbejde. Julie donerer nemlig pengene videre til klovnene fordi de spreder så stor glæde for mange syge børn, og fordi hun selv kender en leukæmiramt dreng på 5 år, som har stor glæde af dem. 
I Christian Estrups familie i Ølstykke har man også samlet - dog på et roligere plan.
"Begge mine døtre samler til hver deres ukomplette bog - men de går mere op i at tale om dyrene og få dem indsat korrekt, end om der mangler nogle, siger Christian, som godt ved, hvad der skal ske med den komplette dyrebog, han netop har brugt 10.000 kroner på.
"Min kone foreslog faktisk at sende den til en af de i medierne omtalte curlingmødre, med en hilsen om, at vi hermed havde løst deres i-lands-problem, men dét lærer hverken de eller deres børn noget af. Så jeg har bedt Julies forældre om at give den til Julies leukæmi-ramte ven," udtaler Christian til Lokalavisen.dk.

null

Publiceret 14 May 2015 13:12