Kulturinstitutionen Fængslet har bevaret rammerne om det tidligere statsfængsel i Horsens.

Kulturinstitutionen Fængslet har bevaret rammerne om det tidligere statsfængsel i Horsens.

Fængsel vil på finansloven

Den nye Museumslov har ikke gjort det nemmere at få Fængslet på finansloven

Horsens Kommune har et ønske om, at kulturinstitutionen Fængslet i Horsens bliver et statsligt anerkendt museum, så det kan komme på finansloven og få statsstøtte. Borgmester Peter Sørensen (S) gentog ønsket, da han i mandags havde møde med flere lokale folketingspolitikere, som jævnligt mødes med borgmesteren på rådhuset i Horsens.
"Jeg håber, I vil bringe det videre til jeres folk på Christiansborg. Vi vil også selv i kommunen intensivere vores bestræbelser på at få Fængslet på finansloven," sagde borgmesteren til de lokale folketingsmedlemmer.
"Der er rigtig meget læring i Fængslet både digitalt og med hensyn til fjernundervisning. Statsfængslet var blandt andet et af de første fængsler, der begyndte at arbejde med, at man ikke bare skulle straffe de indsatte, men også resocialisere dem," tilføjede Peter Sørensen.

Ny museumslov

Men det er ikke sådan lige til at få et museum på finansloven, og især ikke efter der er kommet en ny Museumslov, fortæller de lokale folketingspolitikere.
"Det er ikke den nemmeste opgave, og det er blevet sværere efter den nye Museumslov. Der skal argumenteres for, at Fængslet fortæller et stykke Danmarkshistorie, der handler om noget, der ikke er specifikt for Horsens," sagde beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).
Jeppe Mikkelsen fra Radikale Venstre har diskuteret sagen med sin partifælle, kulturminister Marianne Jelved.
"Jeg er desværre enig med Henrik i, at det er en meget svær opgave, hvilket jeg har fået bekræftet hos ministeren. Men Fængslet er noget ganske unikt, og vi skal tænke endnu mere nationalt i formidlingen, hvis det skal lykkes at komme på finansloven," sagde Jeppe Mikkelsen. Ifølge beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen vil det blive en lang sej kamp at få Fængslet på finansloven, men han ser lys i mørket:
"Kulturordførerne er positive - fængselshistorien kan kun skrives her."

null

Publiceret 15 May 2015 11:45