Den ny bestyrelse i Lokalafdelingen af Røde Kors i Hørsholm. Fra venstre Javad Jabarri, Carina Mosbæk, Bo Skovgaard, Michael Rolf Jacobsen, Tove Elisabeth Nielsen, Ole Persson og Lise Frimodt.

Den ny bestyrelse i Lokalafdelingen af Røde Kors i Hørsholm. Fra venstre Javad Jabarri, Carina Mosbæk, Bo Skovgaard, Michael Rolf Jacobsen, Tove Elisabeth Nielsen, Ole Persson og Lise Frimodt.

Hørsholm sender 200.000 kroner til Nepal

Røde Kors i Hørsholm har fået ny formand og bestyrelse

Hjælpeorganisationen Røde Kors i Hørsholm-afdeling har fået en ny bestyrelse. Og som noget af det første besluttede den nye ledelse at yde akut nødhjælp til jordskælvsofrene i Nepal.
"Røde Kors i Hørsholm var ikke et sekund i tvivl om, at vi skulle bidrage økonomisk til arbejdet efter jordskælvskatastrofen i Nepal og har doneret 200.000 kroner.".
Pengene blev sendt af sted ganske kort efter et kraftigt jordskælv ramte tæt på Nepals hovedstad Katmandu. Flere end 8.400 mennesker er meldt dræbt og der er akut behov for nødhjælp, da hele otte millioner mennesker er berørte af situationen i Nepal.
Pengene skal blandt andet bruges til at sikre husly til de mange hjemløse, nødhjælp som tæpper, presenninger, køkkengrej samt sikre adgangen til drikkevand ved vandforsyninger.
Efter generalforsamlingen består den ny bestyrelse i Lokalafdelingen af Røde Kors formand Tove Elisabeth Nielsen, næstformand Javad Jabarri, kasserer Michael Rolf Jacobsen, Lise Frimodt, Bo Skovgaard, Ole Persson og Carina Mosbæk.
Den nyvalgte formand Tove Elisabeth Nielsen, siger i en pressemeddelelse, at hun og bestyrelsen glæder sig til at fortsætte og udvikle de aktiviteter, som Røde Kors i Hørsholm allerede er kendt for.
"Ikke mindst vil vi være med til at støtte aktiviteter, der kan sikre en god integration af kommunens flygtninge," siger Tove Elisabeth Nielsen.
Ud af bestyrelsen trådte den tidligere formand Sven Bak-Jensen og næstformand Jerry Ritz. Begge fortsætter deres tilknytning til Røde Kors. Sven Bak-Jensen er nyudnævnt vicepræsident for Dansk Røde Kors, hvor han har haft sæde i hovedbestyrelsen for landsorganisationen siden 2013. Jerry Ritz er fortsat aktiv i det lokale arbejde med fokus på integration af de mange flygtninge som Hørsholm Kommune har modtaget det sidste halve år.
Røde Kors i Hørsholm er en af de største lokalafdelinger i Danmark, med over 200 frivillige tilknyttet og en omsætning der sidste år der nåede op på små syv millioner kroner.

null

Publiceret 15 May 2015 15:00