Moderne teknologi gør nu også sit indhug på Charlottenlund Travbane. Foto: Martin Timm Holmstav

Moderne teknologi gør nu også sit indhug på Charlottenlund Travbane. Foto: Martin Timm Holmstav

Mobilspil rammer travbanens økonomi

Charlottenlund Travbane kan mærke det på økonmien, at spillerne er hoppet over til at spille på mobilen og fra deres computer. Det var tydeligt på Copenhagen Cup-dagen i sidste uge

Af
Af Carsten Bundgaard

Sportsligt set var den internationale Copenhagen Cup-dag forleden den bedste sportsdag i Charlottenlund Travbanes over 100 år lange historie. Dagen blev krydret med en verdensrekord, og besøgstallet overstrålede da også klart Copenhagen Cup-dagen i 2014, men økonomisk blev stordagen ingen fuldtræffer.
Banespillet droppede med 600.000 kroner i forhold til sidste år, mens omsætningen til gengæld gik frem på nettet og på mobiltelefonerne, og mange af væddemålene på nettet og mobilerne, blev spillet på selve banen.
Til frustration for travbanens ledelse fik Lunden stort set ingen provision af spillet på banen, som foregik på mobilerne eller på nettet. Det får Charlottenlund Travbane nemlig kun, hvis spillerne logger ind på Lundens netværk, men problemet er, at det gør mange spillere ikke. De logger ind på deres eget netværk, og så får travbanen en lang næse.
En person tilknyttet Lunden appellerede ellers til en gruppe storspillere på Copenhagen Cup-dagen om at benytte travbanes netværk, men anstrengelserne var forgæves.
”Vi skal nok gøre mere fremadrettet til at anbefale vores publikum at logge ind på vores netværk og dermed hjælpe deres hjemmebane", siger banens direktør Lars Moss.
Det er ikke kun væddeløbsbanerne, som taber terræn til spillene på nettet og mobilerne. Det samme sker for forhandlerne. De led også tab på Copenhagen Cup-dagen. En af landets største forhandlere tog konsekvensen for nogle år siden og droppede hestespillet, da han så indledningen på den udvikling, som nu er det virkelige liv. Det var nu afdøde Jørn Bak Sørensen i Kgs. Lyngby.
Hans daværende indskudsbod lå ellers i flere år på Top3 plads i Danmark, men alligevel hang plus og minus ikke sammen på hestespillene, og så valgte han at holde sig til de enarmede maskiner, og det har hans sønner valgt at videreføre i lokalerne ved PostPubben.

Publiceret 15 May 2015 14:00