Arkivfoto

Arkivfoto

Nyt million-prishop for ombygningen af Hillerød Station

Det vil koste over 400 mio. kroner at få gennemkørende Lokalbanetog og hyppigere S-tog, viser ny rapport

Endnu engang viser beregninger, at det bliver væsentligt dyrere, end man først troede at gennemføre den planlagte og ønskede ombygning af Hillerød Station.

En ny afrapportering fra Banedanmark viser, at det kan komme til at koste over 400 millioner kroner at skabe en direkte forbindelse fra lokalbanerne i Nordsjælland til det nye hospital i Favrholm og at etablere vendeanlæg for S-togene, så de kan køre med femminutters drift til og fra Hillerød.

Staten havde oprindeligt afsat 15 millioner kroner til en ombygning af Lokalbanens spor, som skønnedes at koste 29 millioner kroner.

I 2013 pegede en rapport fra Cowi så på, at prisen nærmere vil blive 155 millioner - inklusiv et vendeanlæg til S-togene. Denne pris bliver nu altså yderligere forhøjet i afrapporteringen.

Ganske vist kan det stadig lade sig gøre at ombygge stationen for 149 millioner kroner, så Lokalbanens tog bliver gennemkørende. Men det anbefales, at der samtidig etableres en ny gangbro med elevatorer og en direkte gangvej til campus. Så stiger prisen 182 mio. kroner.

Derudover kræver fuld gennemkørsel af Lokalbanens tog en udvidelse af den kommende Favr-holm Station til 116 mio. kroner. Oven i det kommer så ombygningen af S-togssporene med et vendeanlæg - det giver en yderligere udgift på 137 mio. kroner, og dermed kan den samlede udgift til ombygningerne altså komme op i 435 mio. kroner.

null

Publiceret 21 May 2015 10:25