Det er sjovt at cykle, men pas på derude. Foto: Topdanmark/Skipper Ib

Det er sjovt at cykle, men pas på derude. Foto: Topdanmark/Skipper Ib

Fald er skyld i flest skader på skolebørn

Mange børn har ikke en privat ulykkesforsikring, når uheldet er ude

Af
Af Thomas Bohsen

Børn falder og slår sig. Sådan er det bare, og som regel kan mor og far klare det med et plaster og et kram.
Andre gange er et plaster og et kram ikke helt nok. Så er en tur på skadestuen eller en skadesanmeldelse til forsikringsselskabet måske nødvendig.
Fald- og snubleskader er de hyppigst anmeldte skader på børn i skolealderen hos Topdanmark. Længere nede af listen finder man fodboldskader, skiskader og uheld på cykelturen.
”Heldigvis er de fleste skader ret banale og barnet kommer sig helt. Men vi oplever desværre også børn, som får alvorlige skader, der giver mén resten af livet,” siger Allan Frydendal Jensen, der er salgschef i Topdanmark i Vejle-området i en pressemeddelelse.

Er dit barn sikret?

Topdanmark vurderer, at kun cirka halvdelen alle skolebørn i Danmark har en privat ulykkesforsikring.
“Selv om en ulykkesforsikring ikke kan ændre på skaden, der er sket, kan den i hvert fald betale en erstatning for de gener det varige mén giver,” siger Allan Frydendal Jensen.
Man skal være opmærksom på, at ens barn er dækket hele døgnet. Nogle skoler har en forsikring, der dækker i skoletiden, men det er nødvendigt med en privat ulykkesforsikring, hvis barnet skal være dækket på vejen til og fra skolen og udenfor skoletiden.
”Det er barske realiteter, vi taler om, men det går ud på at forsikre det dyrebareste, vi har – vores børn. En kontant erstatning kan være et plaster på såret, hvis barnet eksempelvis har mistet noget af sin førlighed,” siger Allan Frydendal Jensen.

Publiceret 22 May 2015 07:00