Flemming Schjødt-Eriksen samler underskrifter for at få politiet til at etablere døgnbemanding på Udrejsecenter Sjælsmark.

Flemming Schjødt-Eriksen samler underskrifter for at få politiet til at etablere døgnbemanding på Udrejsecenter Sjælsmark.

Naboer til Sjælsmark:

“I er ved at kramme os ihjel”

Vil samle underskrifter for at få politiet til at døgnbemande udrejsecenter

Af
Fred Jacobsen

“Jeg er træt. Jeg tror, vi trænger til en pause.”
Sagde Nordsjællands politidirektør, Finn Borch Andersen, efter et par timers borgermøde om Udsrejsecenter Sjælsmark på Restaurant Skovhus torsdag aften. Luften var ved at blive både tung og iltfattig. Og spørgsmålene, svarene og argumenterne genkendelige.
Det var det tredje borgermøde om udrejsecentret i dette forår. Og værten, politidirektøren, konstaterede i begyndelsen af mødet, at der var mange ansigter, han havde set ved tidligere møder.
Mere end 50, fortrinsvis nærmeste naboer, fyldte godt op i salen. Deres spørgsmål og bekymringer var stort set de samme, som de havde givet udtryk for ved de to tidligere borgermøder. Og politiets opremsning af otte mindre hændelser siden april, hvor ingen ifølge politiet med sikkerhed kan kædes sammen med centrets nu 112 beboere, gjorde ikke naboerne mere trygge.
“I krammer os ihjel. Det er de samme ting, vi diskuterer. Giv os tryghed,” lød det fra Peter Holst Andersen, Landsbyen.
“Vi er ikke bekymrede nu, men for det, der kommer,” sagde stutteriejer Nick Elsass med henvisning til, at udrejsecentret til efteråret skal modtage omkring 180 afviste asylansøgere, som har fået en dom for kriminalitet eller er på tålt ophold. Disse personer befinder sig lige nu i Sandholmlejren et par kilometer fra Sjælsmark.
“Det er rent spin fra politiets side. Jeg tror ikke på deres snak,” sagde Flemming Schjødt-Eriksen, som bor på Sjælsmarksvej, i pausen til Ugebladet.
“Hvad jeg har hørt nyt i dag? Intet. Det går jo stille og roligt lige nu. Det er det næste skridt, vi frygter,” sagde han og bebudede et brev til politidirektøren sammen med en underskriftindsamling med krav om, at politiet er på Sjælsmark døgnet rundt.
“Det må formodes, at store dele af Allerød og Hørsholm kommuner udsættes for en stærk forøget kriminalitet,” hedder det i brevet med henvisning til de nye beboere, der til efteråret flytter ind i centret.
Politidirektør Finn Borch Andersen ville ikke tage stilling til indholdet i brevet, men gjorde det klart, at døgnbemanding næppe kan komme på tale.
“Vores politimæssig erfaring viser, at døgnbemanding ikke har nogen synlig effekt på vores responstid,” slog Finn Borch Andersen fast.
Han løftede dog lidt af sløret for, hvordan politiet vil håndtere de nye beboere.
“Når vi ved, hvem der bliver overført, tjekker vi dem og laver en trusselsvurdering,” forsikrede politidirektøren og lovede også, at borgerne via hjemmesiden www.udrejsecenter.dk vil få besked om, hvonår de nye beboere rykker ind på den tidligere Sjælsmark Kaserne.

Det tredje borgermøde om Sjælsmark samlede over 50 personer.

Det tredje borgermøde om Sjælsmark samlede over 50 personer.

Publiceret 24 May 2015 08:00