Mandag aften rullede

Mandag aften rullede "Badehotellets" 6. og foreløbig sidste afsnit over skærmen. Desværre var krovært Julius Andersen - spillet af Ole Thestrup - ikke med. Foto:Michael Harsvik

Ole Thestrup efter “Badehotellet”:

En skam at jeg døde

Mandag aften rullede sidste afsnit af TV2"s “Badehotellet” over skærmen, og skuespiller Ole Thestrup kunne godt have tænkt sig, at hans figur Julius Andersen overlevede sæsonen

Af
Michael Harsvik

Michael Harsvik

"Ja, ja...igen skulle jeg spille en af de her dumme svin, som jeg har spillet så mange gange. Men i tilfældet med Julius Andersen fik jeg alligevel lov til at vise en lidt anden side. Faktisk fik jeg lov til at græde, og det er godt nok sjældent, man ser en Ole Thestrup-rolle, hvor han græder. Derfor er jeg også rigtig glad for rollen som Julius Andersen," siger Ole Thestrup.
Da "Badehotellets" foreløbig 6. og sidste afsnit rullede over skærmen mandag aften, så skete det også med dårlige anmeldelser fra den samlede danske anmelderskare. Men publikum er vilde med den - i gennemsnit 1,5 millioner danskere har set med indtil videre, og det er da også TV2"s største seermæssige succes på drama-fronten indtil videre.
"Der har været så meget anmelderkritik af serien, men jeg synes, den har nogle rigtig gode kvaliteter. Der er nogle gode danske typer, både på kvinde- og mandesiden, som gør, at der er mange, der kan nikke genkendende til dem. Det er derfor, den har så stort et tag i befolkningen," siger Thestrup.

At dø

"Var du ikke ærgerlig over, at Julius Andersen skulle dø, og du dermed blev skrevet ud af serien?"
"Jo, det var en skam, at jeg døde. Jeg kunne forestille mig en løsning, hvor Julius blev hjerneskadet, hvis han absolut skulle ud på et sidespor, men hvem ved med Julius. Måske har forfatterne noget i ærmet," griner Ole Thestrup hemmelighedsfuldt.
"Men altså helt ærligt, jeg har rigtig mange andre ting at lave, så der er ikke så meget tid til Julius," siger Ole Thestrup.
TV2 har allerede varslet, at der kommer en sæson 2 af Badehotellet, og det er helt naturligt, at det bliver uden Julius Andersen:
"Det er jo Fie, spillet af Rosalinde Mynster, der er hovedpersonen. Du kan jo se, hvordan hun tager mere og mere over, fordi min kone i serien, spillet af Bodil Jørgensen, ikke så godt kan klare det. "

Sønnen kommer hjem

Men Fie kommer ikke til fadet uden kamp i den næste omgang af Badehotellet. Sønnen fra Amerika vender nemlig tilbage, afslører den ene halvdel af forfatterparret Stig Thorsboe.
"Hr. Andersen, sønnen fra Amerika, dukker op, og han viser sig at blive en ny udfordring for hotellet," siger han til TV2.dk.
Ole Thestrup spiller i øjeblikket med i Folketeatrets Holberg-forestilling "Den Stundesløse", hvor han spiller bogholder Erik Madsen - og den forestilling har fået 5 og 6 stjerner over hele linjen.
"Det er den sjoveste forestilling i år," lover Thestrup.

Publiceret 24 May 2015 12:00