TOOC “Dirty Dancing” 2/2015

TOOC “Dirty Dancing” 2/2015

Silas Holst:

“Jeg er enormt bange for fugle”

Mød musicalstjernen til en snak om succes, fobier og dyrekort

Af
Ina Bjerregaard

Lige nu spiller han med i et show, der har solgt 175.000 billetter. I Aarhus blev alle 40.000 billetter til forestillingerne solgt før premieren, og det gør den til den hurtigst sælgende musical i Danmark. Navnet er "Dirty Dancing The Musical, og den mandlige hovedrolle spilles af danser og skuespiller Silas Holst, der danner par på scenen med Mathilde Norholt. Lokalavisen fik mulighed for en kort audiens inden en af de mange udsolgte forestillinger. Som har været svær at forstå.
"Surrealistisk". Det beskriver nok følelsen bedst. Det er voldsomt at vide et år før, vi går på scenen, at det er udsolgt, det gav et højt stressniveau. Men vi synes selv, der er blevet godt og det lader til, publikum synes det samme. Men det føles alligevel vanvittigt at spille for så mange hver gang," siger Silas Holst, der har en bestemt favoritscene i showet.

Afdød stjerne

"Faktisk har Mathilde (Norholt, red.) den samme, og det er første akts finale, da "Baby" kommer hen til "Johnnys" hytte. Delig scene og skøn musik, så den kan vi rigtig godt lide," siger Silas Holst.
Rollen som rebellen Johnny, der i filmversionen blev spillet af afdøde Patrick Swayze, ligger godt til Silas Holst.
"Vi deler jo nogle af de samme færdigheder, så jeg sagde ja med det samme, da jeg fik de ntilbudt. For jeg havde mulighed for at byde ind med mit eget i og med jeg også er danser og danselærer. Og så har vi også begge nogle anarkistiske sider. Johnny han vælter hvad han skal for at nå sine mål, og dermed er der meget, jeg kan nikke genkendende til."
Alligevel er de eikke helt ens, for som Silas Holst udtrykker det:

TOOC “Dirty Dancing” 2/2015

TOOC “Dirty Dancing” 2/2015

Modig eller genert

"Jeg adskiller mig fra ham på den måde, at han er meget modigere end jeg er. Jeg ville ikke turde stille mig op på en scene og afbryde alt og alle, det er jeg for genert til," siger Silas Holst, der i øvrigt elsker Aarhus og være tilbage i byen.
"Min mand er fra Aarhus og jeg har spillet her mange gange mange gange, så det er dejligt at være tilbage. Også fordi her er sådan en dejlig feriestemning og fordi, jeg nu kan finde rundt i byen," siger Silas, mens han griner lidt. Hans favoritsted er Café Ziggy ved Åen.
"Det sted er enormt hyggeligt og så er der en rigtig god dyrebutik i Busgaden. Og så er jeg altså forelsket i Sinnerup, jeg kunne handle der hver dag. Jeg er helt pjattet med den butik og har lige købt et nyt spisebord med stole til."
Det eneste han synes er lidt øv ved Aarhus er, at det er svært at finde et sted at parkere samt at det er så dyrt, når det så lykkes.
Da Lokalavisen spørger ind til, om der er noget, som han tror, læserne ikke ved om han siger han:
Jeg er enormt bange for fugle, det er min store skræk, og jeg går aldrig over Rådhuspladsen. Jeg har en gang fået en fugl i hovedet, så jeg stopper også op og krydser gaden, hvis der er en fugl. Det er den eneste fobi, jeg har, men den er også slem," siger Silas Holst, der kun har et eneste ønske for sin lille datter.

Stop brokkeriet

"Vi skal have en mere tolerant verden. Og det vigtigste af alt er at stoppe det der navlepilleri. At tro vi kan forvente alting, det synes jeg er ganske uklædelig, så det jeg ønsker for min datter er, at hun ikke vokser op i sådan et samfund. Som om vi skal brokke os over noget altid. Hvis det ikke var så sørgeligt, så ville folk i udlandet brække sig af grin, hvis vi fortlte dem om nogles reaktioner på manglende dyresamlerkort hos Dansk Supermarked. Det er absurd, når man tænker på alle de folk, der døde i jordskælvet i Nepal," aiger Silas Holst og tvinger så tankerne hen på helt dagligdags ting igen. Han skal nemlig holde sommerferie efter "Dirty Dancing", noget han ikke har haft tid til i fire år.
"Nu skal det være, det er længe ventet. Så jeg skal kigge på at græsset gror i min have, rejse lidt og så må vi se, om jeg kan finde ud af det."
Bagefter venter endnu en musical, nemlig "Grease", hvor han skal spille over for Anna David. Der er premiere 15. september i Tivoli i København.

null

Publiceret 24 May 2015 12:00