Hørsholm Kommune Vil indkalde til nyt borgermøde om flygtninge, der skal bo i pavilloner ved siden af rådhuset. Foto: Fred Jacobsen

Hørsholm Kommune Vil indkalde til nyt borgermøde om flygtninge, der skal bo i pavilloner ved siden af rådhuset. Foto: Fred Jacobsen

Kommunen skruer op for jagten på flygtningeboliger

Særligt kommunalt udvalg giver grønt lys til Hannebjerg-løsningen, men sætter også pavilloner op og overvejer at købe boliger

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm Kommunes jagt efter boliger til flygtninge fortsætter for fuld kraft og forstærkes nu.
Det betyder blandt andet, at det tidligere plejehjem Hannebjerg skal gøres klar til at huse flygtninge.
Derudover skal der sættes pavilloner op ved rådhuset - og så overvejer kommunen at købe eller bygge nye boliger for at finde plads til de omkring 70 flygtninge, der kommer i hvert af de kommende år.
"Vi bliver nødt til at se på det hele. Også, om vi skal bygge nyt," siger Annette Wiencken (V), der er formand for det særlige kommunale udvalg, der skal se på, hvor Hørsholms flygtninge skal bo.

Grønt lys til Hannebjerg

Udvalget har efter sidste mandags borgermøde på det tidligere plejehjem Hannebjerg i Rungsted besluttet at gå videre med planerne om at indrette Hannebjerg til 20 flygtninge.
"Vi har set høringssvarene. Alle får svar. Men der er ikke noget i dem, som ikke også kom frem på borgermødet," fortæller Annette Wiencken til Ugebladet.
Kommunen havde ved fristens udløb onsdag modtaget 24 høringssvar.

Nyt borgermøde 3. juni

I praksis betyder det, at det er Miljø- og Planlægningsudvalget og i sidste ende Kommunalbestyrelsen, der skal beslutte, om flygtningene skal rykke ind på Hannebjerg.
Der kommer også til at bo 20 flygtninge ved siden af Hørsholm Rådhus på en grund, hvor der tidligere var en børnehave.
Udvalget anbefaler, at der her oprettes ti pavilloner med plads til to personer i hver, oplyser udvalgsformanden.
Som i sagen om at bruge Hannebjerg som flygtningebolig vil der være en høringsfase på 14 dage for beboere i nærheden, som vil være Ådals-parken samt parcelhusområderne øst og vest for området ved rådhuset.
"Vi vil ikke gøre noget bag om ryggen på borgerne. Så der vil også i dette tilfælde blive indkaldt til borgermøde," oplyser Annette Wiencken.
Mødet finder sted onsdag den 3. juni klokken 19 på Hørsholm Rådhus.

Kan bygge nyt

Flygtningene skal kun midlertidigt bo på Hannebjerg og i rådshuspavillonerne. Der er derfor behov at finde varige boliger. Udvalget har derfor bedt administrationen finde ud af, hvad det koster at købe 5-10 rækkehuse.
"Vi snakker reelt om at købe, men det kan også komme på tale at bygge nyt," siger Annette Wiencken, som også håber på, at den ejendomsanalyse, Hørsholm Kommune har sat i værk, kan afsløre nye muligheder.
"I virkeligheden vil vi jo helst have folk til at bo ude omkring og ikke i nedlagte plejehjem og pavilloner," understreger udvalgsformanden.

Publiceret 25 May 2015 10:45