Forældre fra Smørum er klar til at vise deres utilfredshed på onsdagens byrådsmøde i Egedal. (Arkivfoto)

Forældre fra Smørum er klar til at vise deres utilfredshed på onsdagens byrådsmøde i Egedal. (Arkivfoto)

På onsdag:

Utilfredse forældre demonstrerer til byrådsmødet

Smørum-forældre uddeler “hænder" og børnetegninger til Egedals politikere inden byrådsmødet

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Forældre fra Smørum og omegn er alt andet end tilfreds med forholdene på børne- og skoleområdet i Egedal Kommune.
Det gav de i klare vendinger udtryk for på et stormøde for små tre uger siden, og nu er de igen klar til at råbe højt.
På onsdagens byrådsmøde på Egedal rådhus vil forældre fra facebook-gruppen “Smørums børn - ja tak” nemlig troppe op med børnetegninger og blomster-formede hænder, der skal signalere, at der ifølge forældrene er for få “hænder” i Smørums daginstitutioner.
“Man kan godt kalde det for en demonstration. Det kommer til at foregå i en positiv ånd lige inden byrådsmødet, men vi er der helt klart for at vise vores utilfredshed og lægge pres på politikerne. Vi kan konstatere, at alle daginstitutioner i Smørum har for få pædagoger. Det er bare ikke holdbart,” siger Carina Holst Meulengracht, der er med i styregruppen bag facebook-gruppen.

Tager børnene med

“Vi har over 450 medlemmer i vores gruppe. Stort set alle er forældre, og de vil også gerne have muligheden for at komme til orde. Vores mål er at kigge forbi med cirka 150 forældre, og vi opfordrer dem til at tage deres børn og en madkurv med, så vi laver en aften ud af det. Forældre fra resten af kommunen er også er velkomne” siger Carina Holst Meulengracht, som understreger, at samtlige byrådsmedlemmer vil få en lille “gave”.
“Inden mødet vil de hver især få udleveret en “hånd”. Det er jo hænder, som vi mangler i vores daginstitutioner. Derudover vil der også blive afleveret børnetegninger som viser, hvad børnene går og mangler og har behov for i deres hverdag,” siger Carina Holst Meulengracht.
Hun forventer ikke, at forældrene vil benytte sig af byrådsmødets spørgetid.
“Nej, det tror jeg ikke, og eventuelle spørgsmål skal vist også afleveres på forhånd, så det er ikke planen,” siger hun.
Hvad forventer I at få ud af jeres demonstration?
“Det er svært at sige, men i første omgang ville det være rart, hvis politikerne ville lytte og tage os alvorligt. Det har de ikke gjort indtil videre. Vi har gennem længere tid forsøgt at komme i dialog med politikerne, men det er meget svært, for de vil dårligt nok erkende, at vi står med et problem.”
Carina Holst Meulengracht er godt klar over, at byrådsmedlemmerne ikke kan love flere pædagoger.
“Nej, men de kan starte med at tage problemet til sig og vise en menneskelig forståelse i stedet for at gå i forsvarsposition og vise en række tal,” siger hun.

Publiceret 25 May 2015 06:00