130 kommunalt ansatte skal være sundere

130 medarbejdere i Kolding Kommunes afdelinger for Vej & Park og Renovation får nu mulighed for at arbejde målrettet med sundhed på jobbet, efter Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har afsat 1,5 millioner kroner til et treårigt sundhedsprojekt. Medarbejderne skal blandt andet tilbydes personlige sundhedsforløb og motion på jobbet i samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund.

 

"De opgaver, som vores medarbejdere løser, stiller krav til både faglig dygtighed og sundhed. Med de penge, vi her har fået, kan vi i samarbejde med medarbejderne arbejde målrettet med sundhed på jobbet, hvad enten det handler om at kvitte tobakken, tabe sig, komme i lidt bedre fysisk form eller tackle stress," siger områdechef Martin Sejersgaard-Jacobsen fra By- og Udviklingsforvaltningen.
Projektet starter efter sommerferien med en række dialogmøder om medarbejdernes ønsker til sundhed på arbejdspladsen og et tilbud om sundhedstjek. Det kan være alt fra fysisk aktivitet på jobbet og sammen med kollegerne i fritiden, til sunde madpakker, mindfullness, rygestop og slankehold.
"Nu er det ikke sådan, at alle medarbejder skal ligne bodybuildere, løbe maraton eller spise broccoli hver dag. Der skal være plads til det hele. Både at nyde det gode liv og at leve det sunde liv. Der skal være plads til en øl og lidt chips og til at nyde sofaen en gang imellem. Det handler om at finde en balance," forklarer sundheds- og arbejdsmiljøkonsulent Ingo Hahn, Kolding Kommune.
Med i partnerskabet er også Kolding Firma Idræt, Friluftsrådet i Trekantområdet og 3F Kolding. 
De 1,5 millioner kroner tildelt dette projekt er en del af et større pulje på i alt 22 millioner, som regeringen har afsat for at sætte fokus på sundheden blandt kortuddannede.

Publiceret 30 May 2015 14:00