Johnny Madsens kommentar, da Ekstra Bladet kårede vennen Knud til landets bedste guitarist, var, at priser hænger man på idioter. Foto:johnnymadsen.com

Johnny Madsens kommentar, da Ekstra Bladet kårede vennen Knud til landets bedste guitarist, var, at priser hænger man på idioter. Foto:johnnymadsen.com

Kong Knud - en guitarist i bevægelse

I et hus udenfor Hedensted bor en af landets bedste guitarister. Og der bliver Knud Møller boende

Af
Af Thomas Bohsen

“Det er fantastisk. Vi elsker at bo der. Et kæmpestort hus, skøn natur, skøn stor, gammel have. Ro og fred.”
Knud Møller virker helt varm om hjertet, når han fortæller om sit hus på landet udenfor Hedensted.
“Der kommer vi aldrig fra,” fortæller Knud.
“Det er langt væk fra den larm, jeg normalt befinder mig i en stor del af året,” lyder det fra rockmusikeren med henvisning til de mange dage, han bruger på musikscener.
Sidste lørdag var det en scene i Jelling, som Knud Møller skulle spille på sammen med Johnny Madsen.
“Det er altid dejligt at komme på Jelling. Den er utrolig velorganiseret, og her er gode omgivelser. Det er fantastisk, at det er landets tredjestørste festival,” fortæller Knud.

Danmarks bedste?

Knud Møller er uddannet fra musikkonservatoriet med violin som instrument. Men i det lange løb vandt guitaren.
“Guitaren har ubemærket overhalet violinen,” siger Knud, der startede som 11-årig med at spille guitar. Violinen kom først til lidt senere.
At Knud Møller er god til det, han laver, er åbenlyst for enhver, der har oplevet ham på en scene. Og han høster da også anerkendelse i branchen som en af de bedste. Ja, faktisk blev han af Ekstra Bladet kåret til Danmarks bedste guitarist for nogle år siden. Selv tager han det med ophøjet ro.
“Det er absurd størrelse. Det findes slet ikke. Der er ikke nogen, der er Danmarks bedste guitarist. Til hvad? Sæt mig til at spille en samba, så dumper jeg ned som nummer 10.000,” siger han.

En konstant udvikling

I 26 år har Knud Møller været fast mand ved Johnny Madsens side. Når sangeren spiller koncerter, er Knud med. Når nye sange skal akkompagneres, så er det Knud Møller, sangeren fra Thyborøn ringer til.
Det er ikke svært at fastholde motivationen.
“Jeg kan slet ikke komme i tanke om, hvad der skulle få mig til at miste den,” siger Knud Møller.
“Man vil gerne gøre det så godt som muligt hele tiden. At være musiker er ikke at have et stykke papir fra konservatoriet. Det at være musiker er at udvikle sig hele tiden. Udvikler man sig ikke, bliver man en sindssygt kedelig musiker. Eller også er man død,” griner han.
For Knud Møller er det en rejse uden endestation.
“Man ved hvilken retning, man skal i, men man kan ikke se målet nogen steder. Man når aldrig i mål indenfor musik, du er hele tiden på vej,” fortæller han.
Og Knuds rejse foregår sammen med Johnny Madsen. Ifølge Knud, så supplerer de to hinanden utroligt godt. De to plejer ikke omgang privat, men har ifølge Knud et godt venskab, som de dyrker i professionelle sammenhænge.
“Tanken om at skulle skilles eksisterer ikke. Vi er et sindssygt godt match,” fortæller Knud Møller.

null

Publiceret 30 May 2015 08:00