MetteThiesen, Poul Nielsen og partiformand Søren Pape Poulsen. Foto: Jens Berg Thomsen

MetteThiesen, Poul Nielsen og partiformand Søren Pape Poulsen. Foto: Jens Berg Thomsen

Søren Pape besøgte indbrudsoffer i Nødebo

De Konservatives partiformand Søren Pape og folketingskandidat Mette Thiesen vil gerne sætte fokus på indbrud og få 800 flere betjente på gaden

Af
Jens Berg Thomsen

Den konservative folketingskandiat Mette Thiesen havde fredag besøg af sin partiformand Søren Pape Poulsen.

De to var inviteret indenfor hos Poul Nielsen på Baunevænget i Nødebo, fordi han havde indbrud tilbage i 2012. Dengang blev der stjålet for op til 90.000 kroner i hans og hustruens villa.

"De gik ind gennem vinduet derhenne," siger Poul Nielsen.

"De tog blandt andet nogle smykker fra min kones konfirmation, min PC og nogle kontanter," siger han til de to politikere på sit trappetrin, inden de skal ind til en kop kaffe og af partiformanden medbragt kage fra Lagkagehuset.

Konservative vil under valget gerne sætte fokus på indbrud.

"Indbrud er vigtigt at sætte fokus på, for ikke alene er det et overgreb mod ens hjem, at fremmede har været inde i det. Men der kan også være uerstattelige ting blandt det, der bliver stjålet," siger Mette Thiesen.

800 ekstra betjente

De konservative vil give 500 millioner til politiet, som ifølge partiet vil betyde 800 flere betjente.

"Den manglende bemanding kan ikke løses ved effektiviseringer. Der må simpelthen flere betjente til," siger Søren Pape Poulsen, der også vil foreslå fængselsstraf for alle indbrud.

Afviser DNA-register

Poul Nielsen ville gerne have et DNA-register over danskere.

"I dag tager man en blodprøve på alle spædbørn. Den kunne man lige så godt gemme i et register. Det ville også spare tid for politiet. Jeg er i hvert fald ikke afvisende over for tanken," siger Poul Nielsen.

Men Søren Pape Poulsen afviste tanken om et register.

"Det er nok ikke førstevalget med et register. Der er også noget retssikkerhedsmæssigt i det," siger Søren Pape Poulsen under besøget i Nødebo.

null

Publiceret 30 May 2015 10:00