Der kommer en dobbeltrettet cykelsti mellem Houlbjerg og Laurbjerg.

Der kommer en dobbeltrettet cykelsti mellem Houlbjerg og Laurbjerg.

Stats-millioner til cykelsti

Får millioner fra cykelpulje til cykelsti mellem Houlbjerg og Laurbjerg

Favrskov Kommune får 2,35 millioner kroner fra staten i tilskud til en dobbeltrettet cykelsti mellem Houlbjerg og Laurbjerg, fortæller Favrskov Kommune i en pressemeddelelse
Pengene kommer fra den statslige ”Cykelpulje 2015” til projektet. I alt fik 20 projekter tilskud ud af 102 mulige.
Cykelstien får LED-ledelys lagt ned i asfalten på hele strækningen, så det bliver nemmere for cyklisterne at orientere sig i mørket.
Der bliver også oprettet to såkaldte sti-krydsninger med heller, der gør det nemmere for cyklisterne at krydse vejen ved byporten i Houlbjerg og på Sønderalle i Laurbjerg.
Desuden bliver jernbanetunnellen i Laurbjerg, hvor cyklisterne bliver ledt igennem til Laurbjerg bymidte, gjort mere komfortabel og tryg at benytte med ny asfalt og belysning. Graffitien bliver samtidig fjernet.
I alt vurderes projektet at koste ca. 5,88 millioner kroner. De 2,35 millioner kommer altså fra staten, mens resten af pengene findes i de fire millioner, der er sat af til cykelfremmende projekter i Favrskov Kommunes budget for 2015.
Tilskuddet til cykelstien kommer kort efter, at Favrskov har fået tilskud fra en anden statslig pulje til bedre cykelparkering ved Hadsten og Hinnerup stationer.
I Hadsten bliver de ca. 100 gamle cykelstativer udskiftet med 160 helt nye stativer. 30 af dem aflåste.
I Hinnerup bliver der etableret 30 nye, aflåste cykelparkeringspladser.
De nye cykelparkeringer i Hinnerup og Hadsten forventes allerede at kunne være klar i slutningen af 2015.
Arbejdet med cykelstien mellem Houlbjerg og Laurbjerg bliver sat i gang i 2015 eller 2016 afhængigt af, om tilskuddet fra Cykelpuljen kommer ind under Finansloven i år eller næste år.

Publiceret 30 May 2015 11:00